Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy odciecie mechaniczne czy na pilota pompy paliwa?Moze zlikwidowac zapalniczke aby jak CHLOPCY wakocza do furki nie wzieli zasilania kabelkami bezposrednio do pompki.A odciecie zaplonu to gdzie szukac w e46 320 ci ??Moze jakies inne pomysly.4 lata temu stracilem w Polsce 8 miesieczne mitsubischi pajero i nie chce aby sie to powtorzylo w wakacje z beemka.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Nie musisz nic odcinac. E46 jest wystarczajaco dobrze zabezpieczone.

Zlodziej aby ukrasc twoje auto moze tylko kilka opcji:

- zaladowac na lawete

- ukrasc ci kluczyki

- podmienic ECU w komorze silnika przy okazji wylamujac stacyjke oraz zrywajac bolec blokujacy kierownice.

Innych mozliwosci nie ma. Odcinanie pompy paliwa, zaplonu, jakies niedzwiedzie na lewarku zmiany biegow sa calkowicie zbedne.

Poszukaj na innych forach informacji o kradziezy e46 a upewnisz sie ze nawet w dzisiejszych czasach jest ono wystarczajaco bezpieczne ze swoimi standardowymi zabezpieczeniami.

Opublikowano

E46 jest do wzięcia w max 1 minutę. Każdy podchodzący ma swój ECU.

Na dzień dzisiejszy najtrudniej zabrać Volvo.

Dla zainteresowanych polecam www.elektroda.pl

Tam mają trochę ciekawych pomysłów na zabezpieczenie samochodu.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

- zaladowac na lawete

- ukrasc ci kluczyki

- podmienic ECU w komorze silnika przy okazji wylamujac stacyjke oraz zrywajac bolec blokujacy kierownice.

Innych mozliwosci nie ma. Odcinanie pompy paliwa, zaplonu, jakies niedzwiedzie na lewarku zmiany biegow sa calkowicie zbedne.

Poszukaj na innych forach informacji o kradziezy e46 a upewnisz sie ze nawet w dzisiejszych czasach jest ono wystarczajaco bezpieczne ze swoimi standardowymi zabezpieczeniami.

no to sa bzdury totalne :)

fabryczne zabezpieczenie to max minuta dla zlodzieja

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
ja poza standartowymi zabezpieczeniami mam jedno własnej roboty i wydaje mi się że takie są najbardziej czasochłonne do obejścia bo skąd złodziej ma wiedzieć gdzie np. coś dotknąć i zamknąć obwód żeby pojawił się zapłon.

Jeżeli zrobisz przerwę na zasilaniu to obejście tego zajmie 15 sekund.

Zgarnąć można KAŻDY samochód. Chodzi tylko o maksymalne utrudnienie złodziejowi.

Fabryczne zabezpieczenia BMW czy MB są żałosne.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
ja poza standartowymi zabezpieczeniami mam jedno własnej roboty i wydaje mi się że takie są najbardziej czasochłonne do obejścia bo skąd złodziej ma wiedzieć gdzie np. coś dotknąć i zamknąć obwód żeby pojawił się zapłon.

Jeżeli zrobisz przerwę na zasilaniu to obejście tego zajmie 15 sekund.

Zgarnąć można KAŻDY samochód. Chodzi tylko o maksymalne utrudnienie złodziejowi.

Fabryczne zabezpieczenia BMW czy MB są żałosne.

tak, pod warunkiem że wie czego obejscia ma szukać,czy pompy,czy rozrusznika itp. no i przez to wydłuża się czas a ze standardowymi zabezpieczeniami to nawet maski nie musi podnosić o 3 w nocy i pod nią kombinować ze swoimi "przyrzadami",przez co narażony jest bardziej na kontrole ze strony "niebieskich panów"

Opublikowano

- zaladowac na lawete

- ukrasc ci kluczyki

no to sa bzdury totalne :)

fabryczne zabezpieczenie to max minuta dla zlodzieja

Ale nie w USA :)

Opublikowano
Ale nie w USA :)

Chyba nie oglądaliście filmu 60 sekund z N. Cage :lol:

Tam są szczegółowe instrukcje :mrgreen:

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano

Dla zainteresowanych polecam www.elektroda.pl

Efekt magnetohydro dla statków przyszłości - rewelka. :cool2: Fajne wynajazki ludzie tam prezentują.

Z tego co wiem, to im mniej elektroniki w aucie, tym trudniej go zabezpieczyć - więc z BMW nie ma problemu. :twisted2: Dla przykładu, kiedyś kombinowałem z odcięciem w MB W123 300d - prawie niewykonalne.

Opublikowano
najlepsze zabezpieczenie dla własnego spokoju, to jakis ukryty pstryczek + auto casco :D
Opublikowano
Ja mam zalozony elektrozawor na przewodzie od filtra do pompy i schowany wlacznik w samochodzie.2 razy probowali i smigam dalej :D
Opublikowano

Wiec musze zrobic ze dwa odciecia aby spoko wypic kawke na miescie.

Odciecie na pompie paliwa proponuja mi na pilota ale mysle ze lepiej jakis pstryczek ukryc,moze takze pomysle jakis elektrozawor na paliwo.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Proponuje jeden elektrozawor ale dwa wlaczniki w innych miejscach jast to prawie nie do zlokalizowania.Ale nie matuj wlacznikow pod deska te miejsca juz panowie znaja.Pozdro.