Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam do kupienia sliczne felgi w rozmiarach 17 8J Z ET 18 . Mam pytanie czy te felgi wejda do e36 coupe przy takim ET i takiej szerokosci. Moze juz ktos zakladal takie wymiary i ile trzeba sklepac rant.

Pomozcie bo mi zalezy na czasie bo super okazja!!![/img]

Opublikowano

Fakt jest taki, ze ET nie jest cecha samochodu tylko felgi. Oznacza to, ze felgi majace jednakowe ET niekoniecznie musza pasowac do samochodu (jedne beda drugie nie).

Najlepiej wszadzic autko na lewarek i sprawdzic.

Opublikowano

ale jak felga feldze nie rowna. przeciez jak obydwie maja 8 cali szerokosci i et18 to niczym sie nie roznia.

Nie rozumiem bardzo. Wyjasnijcie mi to

Opublikowano

przeciez et to jest jednostka miary to jak moze sie roznic. jesli felgi 2 maja szerokosc 8 cali to z tym samym et bedzie taka sama. Tak mi sie wydaje .

Ale wrocmy do pytania czy podejdzie do e36 coupe

Opublikowano

ja nie moge ale tutaj ciekawostki sie można dowiedzieć 2 takie same felgi z tym samym ET mogą być w rzeczywistości inne :shock: :shock: :shock: (chyba że ktoś przeszedł na twarde narkotyki...)

Nie ważne czy felga jest AC Sznycel , czy Made in Allesio , jeśli są to 2 takie same felgi np 8 cali szerokości z ET 18 to bedą identyczne :!: :!: :!:

A wracając do pytania to tył bedzie na dołkach lekko przycierać, max co można wsadzić do E36 bez podklepywania rantów i innych kombinacji to jest jak juz 1000 razy powtarzałem 8 cali szerokość z ET 35 na feldze o średnicy 15,16,17,18,19... cali :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
no w koncu ktos ma pojecie o co chodzi. Pytanie tylko czy wystarczy mi podklepac ranty od srodka , czy bede musial prostowac ciac i przerabiac ranty?
Opublikowano
no w koncu ktos ma pojecie o co chodzi. Pytanie tylko czy wystarczy mi podklepac ranty od srodka , czy bede musial prostowac ciac i przerabiac ranty?

wystarczy podklepać

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
niewiem czy podklepiesz az 17mm samych rantow ... podejrzewam ze jesli nie zalozysz 205 na tyl to nie wystarczy tylko podklepac ...
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
niewiem czy podklepiesz az 17mm samych rantow ... podejrzewam ze jesli nie zalozysz 205 na tyl to nie wystarczy tylko podklepac ...

Świrowi weszły te Brocki 225/45/17 na 10 cali z ET20 i nie obciera :shock: :shock: :shock: , no ale on ma podklepane ranty i wogóle BMW z 4 cwiartek składaną to na spawach mu te 3 cm przybyło :wink:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

Świrowi weszły te Brocki 225/45/17 na 10 cali z ET20 i nie obciera :shock: :shock: :shock: , no ale on ma podklepane ranty i wogóle BMW z 4 cwiartek składaną to na spawach mu te 3 cm przybyło :wink:

on chyba mnie nigdy nie przestanie zadziwiac .. pamietam jak on jezdzil z RH z ETchyba 20, a ja mialem na styki identyczne RH z ET35 .. tak ze nie mam pojecia jak mu weszly te brocki .. KUJON : jak masz fote jej (nie twojego cabria ktore juz jest na wszystkichy forach jakie tylko w polsce istnieja, a tej czerwonej kuety) na brockach to podeslij :norty:

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

on chyba mnie nigdy nie przestanie zadziwiac .. pamietam jak on jezdzil z RH z ETchyba 20, a ja mialem na styki identyczne RH z ET35 .. tak ze nie mam pojecia jak mu weszly te brocki .. KUJON : jak masz fote jej (nie twojego cabria ktore juz jest na wszystkichy forach jakie tylko w polsce istnieja, a tej czerwonej kuety) na brockach to podeslij :norty:

foty mam w domu , pokaże ci wieczorem

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
kurcze i co tu robic mam ladne felgi do kupienia , az boje sie wam link pokazac zeby ktos nie podkupil, a daleko jechac przymierzac!!!
Opublikowano
kurcze i co tu robic mam ladne felgi do kupienia , az boje sie wam link pokazac zeby ktos nie podkupil, a daleko jechac przymierzac!!!

wyślij mi na priva to ci powiem czy wejdą , a jeśli to nie są Car line cm6 to nie bój sie nie podkupie ci

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!