Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim E32 z fotelami z pamięcią i automatem (z funkcją obniżania lusterka przy wrzuceniu R) szaleje czasem prawe lusterko, dzieje się to przede wszystkim wtedy gdy wrzucę wsteczny, lusterko zjeżdża na dół ale oprócz tego lata na boki... glupi pomysł, ale tak chyba nie powinno być? :D

Tak sobie myśle że do cofania to jeszcze jakoś ujdzie, ale dziś wjechałem na rondo i patrze... prawe lusterko ustawione na samochód... :evil:

Pozdrawiam

Opublikowano

Gdzie szukać przyczyny? Bo już szlag mnie na to trafia, wrzuciłem wsteczny raz i lusterko zaczeło sobie sało latać lewo, prawo; przełącznik na drzwiach nie zwiera bo obojętnie w jakiej pozycji usawie to zawsze się chrzani, nawet czasem nie przy okazji wrzucania wstecznego tylko tak bez powodu...

Pozdrawiam

Opublikowano
opuszczanie jest zależne od czujnika położenia drążka zmiany biegów. Może tam coś nie styka ? choć jakby z nim był problem to lusterko wogóle by Ci się pewnie nie opuszczało, ale sprawdzić zawsze można.
Opublikowano
opuszczanie jest zależne od czujnika położenia drążka zmiany biegów. Może tam coś nie styka ? choć jakby z nim był problem to lusterko wogóle by Ci się pewnie nie opuszczało, ale sprawdzić zawsze można.

Ale ono nie rusza się góra dół tylko lewo-prawo tak bardzo szybko...

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale ono nie rusza się góra dół tylko lewo-prawo tak bardzo szybko...

A gdzie są jakieś przekaźniki czy centralka od tych lusterek?

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie jestem pewnien, ale chyba pod przednim siedzeniem jest cała elektronika do lusterek. Ale musisz się zapytać kogoś bardziej zorientowanego w temacie.

To co pisałem to mało prawdopodobne żeby przez to Ci lusterko wariowało, ale zawsze sam czujnik można jakoś przeczyścić (tylko nie wiem jak z dojściem do niego).

Tak się zastanawiam, czy może sam mechanizm lusterka jest oki. ? Bo jakbyś miał problemu z centralką lub czujnikami to raczej miałbyś problemy w każdej pozycji lusterka. Może tam w mechanizmie coś szfankuje ? Jak sam ręcznie opuścisz lusterko do tej pozycji to też Ci "skacze" ?

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam;

problem tkwi bezdyskusyjnie w module komfortu siedzeń-pod siedzeniem kierowcy.Możesz spróbować przelutować płytę,bo o nowym module raczej zapomnij-kosz ponad 1000 euro.

Ja trafiłem używkę na szrociarni za 2 stówki.

pozdrówka-Janusz