Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak zdemontowac kratke nawiewu w drzwiach kierowcy. Jest tam jakas sruba, odkreciłem ja ale nic to nie dało, odchyla sie cała tapicerka od drzwi. Czy ktos to juz rozbierał i moze podpowiedziec ?

BMW E39 523iA LPG
Opublikowano

Witam!

Też chcialbym wiedziec jak to sie rozbiera. Pomożcie!

Mówisz że jakas śruba? Ja jej nie widzę. Gdzie ta śrubka?

Opublikowano

Do wyciągnięcia tej kratki nawiewu jest potrzebne rozebranie całej tapicerki drzwi i od wewnątrz jest Ona przykręcona śrubkami. Nie ma z tym dużo roboty a czas potrzebny do wykonania tej operacji, to dosłownie 4 min ;)

rakoo - śrubka znajduje się dokładnie we wlocie w drzwiach, ale nie tylko to jest potrzebne do zdjęcia tapicerki. W klamce o ile dobrze pamiętam masz jeszcze zaślepkę a w niej srubkę i na około kołki plastikowe. Po demontażu tego wszystkiego łapiesz za rączkę od drzwi i delikatnie, ale energicznie musisz szarpnąć, bo po srodku znajduje się jeszcze jeden większy zatrzask. Klameczki z obudową nie musisz demontować, tylko należy ją przełożyć przez dziurkę ;)

Jak coś nie bedziecie wiedzieć, to napiszcie a podpowiem :) Szkoda kołeczki jakieś połamać ;)

BMW IS THE BEST! FUCK THE REST!

NO RISK, NO FUN :)

Opublikowano
hej czy jestes na 100% pewny czy do demontażu tej kratki nalezy rozebrać całą tapicerke z drzwi ?. Nie działa mi regulacja góra-dół na boki jest ok.
BMW E39 523iA LPG
Opublikowano
Raczej tak, jeżeli dobrze rozumiem chodzi Ci o kratkę, która znajduje się w tapicerce drzwi. O ile dobrze pamietam, to właśnie jest Ona przykręcona od wewnątrz, ale raczej się nie mylę.

Opublikowano

Zrobiłem! Rzeczywiscie jest przykręcona od wewnątrz.

Ja poradzilem sobie tak, że zdjąlem tylko góre tapicerki, odgiąlem ją i krótkim krzyżakiem ją odkręciłem. Oczywiście trzeba też odkęcić klamkę!

Opublikowano
Klamkę trzeba odkręcić, ale nie trzeba jej wyciągać, tylko przez dziurkę w tapicerce przełożyć., niewazne... Wazne, ze się udało :D