Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj, po dwóch długich i ciężkich tygodniach odebrałem moją czarnulkę od lakiernika. Mam ją od 1,5 roku, nie raz już planowałem sprzedać ją i zamienić na E38. :8) Jednak teraz po odbiorze jestem nią tak urzeczony, że aż założyłem ten temat. :D

Zacząłem od wymiany przedniego zderzaka. Stary był pęknięty z prawej strony. Kleiłem go dwa razy sam, chałupniczą metodą – poxipol. Nie dość, że wyglądało to tragicznie, to jeszcze prawy halogen nie chciał siedzieć na miejscu. Teraz mam od 740-stki. Wygląda pięknie, zwłaszcza te dolne wloty powietrza podkreślają jego agresywny charakter. Po za tym mam teraz spryskiwacze reflektorów, na jesieni chce założyć xenony.

Przelakierowałem maskę, trochę już straciła na świeżości. Przednie błotniki, były już porysowane, a na krawędziach robiło się nieprzyjemnie rudo, więc również dostały nowy lakier. Zrobiłem doły drzwi, pod listwami czas zaczynał robić swoje. Z tyłu wychodziło badziewie przy klapie bagażnika, zostało wyeliminowane. Przy okazji wyszły dwie małe dziury w podłodze przy miejscu na podnośnik. Zostały wycięte i zaspawane.

Najgorzej bałem się o progi. Aż zastanawiałem się czy ściągać te plastikowe nakładki. Nawet nie wiecie, jaką ulgę poczułem, kiedy dostałem telefon, że są zdrowe. Uczucie nie do opisania. Zostały ładnie zakonserwowane. Plus jeszcze jakieś pierdoły i gotowe. Autko stoi sobie teraz w garażu. Aż miło się schodzi.

Mam teraz drobny problem – podłączyłem halogeny i nie chcą świecić. Tylne przeciwmgłowe chodzą bez zarzutu. I tu moje pytanie – czy one chodzą na tym samym bezpieczniku co tylne przeciwmgłowe??

A jeśli nie bezpiecznik to już nie wiem, co to może być, halogeny są ok. Przewody też.

Znacie jakiś sposób żeby odświeżyć tą „drewnianą zaślepkę” wokół drążka od automatu?? Moja trochę wypłowiała i nie wyglądu tak jak powinna.

Czym konserwujecie skórzaną tapicerkę??

Na razie to tyle. Jak się pogoda poprawi to zrobię parę zdjęć i wrzucę na forum.

Pozdrawiam :lol:

Jacek

Opublikowano
Jak już jest zderzak od 740 z wlotami i spryskami to aż się prosi o piękną szeroką buźkę (z maską oczywiście). Jak kraść to miliony, jak gwałcić to księżniczki, jak jeździć to Beemką SIÓDEMKĄ :cool2:
Opublikowano
Witam. Do czyszczenia skorzanej tapicerki używałem preparatu z Ravenolu o nazwie Velour - Reiniger. Kosztuje on w hurtowni motoryzacyjnej Fota. Kosztuje on okolo 22,50 zl. i jest to pojemnik 500mL. Niby jest napisane, że do tapicerki velurowej ale ja go stosowałem do skóry i dawał całkiem niezłe efekty czyszczące. Pozdrawiam.
Opublikowano

Mam jeszcze problem z zaiweszeniem

Na wiosne bede musial wymieni tylne amorki, z przodu jesli pozwola mi fundusze to tez sie zdecyduje na wymiane

Obecnie mam auto obnizone na Schnitzerze. Jest to fajna sprawa, tylko niestety zaliczam ocierajac brzuchem kazdego wyzszego policjanata :duh: . Ponadto jak z ziemi wystaje taka rurka, do zachaczania bramy, to tez bywa nie wesolo. Juz raz pierwszy tlumik stracil swoja oslone :cry2:

Zastanawiam sie czy go troche nie podniesc, tak o 20-30 mm

Doradzie jakie amory powiniennem wybrac

i ewentualnie jakie sprezyny jesli zdecydowalbym sie go podniesc

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
Wiesz gdzie jest Chwaszczyno kolego??Za chwaszczynem jest taka wioska Tuchom sie nazywa...Tam jest stacja kontroli pojazdow...zawsze tam jezdze (jestem z Osowy), tak wiec jak jest Ci podrodze to jedz tam, zrobi solidnie i napewno wszsytkiego sie dowiesz :)

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
podłączyłem halogeny i nie chcą świecić

Jacek - najpierw sprawdź szybko złączkę halogenów / 4 pinową / za maskownicą przedniej lewej lampy / lubi śniedzieć / potem bezpieczniki - ew. przekaźnik .

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Dzieki

Jak tylko wjade do garazu to poszukam

Jesli chodzi o sprawdzenie zawieszenia, to jazdze do Nowego Portu na Sniezna do Suncaru

tu masz dane:

SUNCAR Stacja Kontroli Pojazdów

80-554 Gdańsk, Śnieżna 3 (róg Marynarki Polskiej) tel.342-29-09 fax 342-29-10

Jest tam taki spoko gosciu, sam zreszta jezdzi piateczka z 83

Opublikowano

Wilekie dzieki Jacek>

Pracuje w Letniewie wiec do Nowego Portu mam 2 kroki to pewnie podjade w nastepnym tygodniu na sprawdzenie zawiechy.

BTW a moze Panowie jakis maly spocik w weekend??

Kto za?

Jesli jest paru chetnych to moze na glowny wyrzucimy??

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl