Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie mam problem ze spryskiwaczami.

latem wyciagnalem caly zbiornik. okazalo sie ze jest tylko 1 pompka a nie 2. spryskiwacze dzialaly ale kiepsko. rozebralem je przedmuchalem nio i cos pomoglo. aha nie mialem podgrzewaczy , ktos juz tam grzebal ale kabelki sa . teraz w zime jeden wogole nie psika a drugi leci jakby nie mogl.

dzisiaj to rozebralem no i okazalo sie ze w obu sa olamane te wyjscia ( po jednym) no i tu bedzie problem.

czy ktos juz montowal spryzkiwacze z innego auta ??

jakie podejda inne ??

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Też mam jeden spryskiwacz ułamany w moim TDS'ie, troche grzebałem po realoem.com i wyszło mi, że powinny pasować spryskiwacze od E36 (i chyba E32) - mają ten sam numer katalogowy.

Te podgrzewane są dość drogie, ale niepodgrzewane do E36 widziałem ze 2 tygodnie temu na Allegro po 14zł...

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano

wtyczki da sie przerobic. mi w sumie nie zalezy na podgrzewaczach bo jak zalejesz dobrym plynem to sa one zbedne. dzisiaj bede jezdzic po sklepach i bede sprawdzal jakie podejda :) musi byc cos duzego.

aha ta 2 pompka do czego powinna byc?? swiatla ??

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano

Druga pompka to chyba od świateł.

Spryskiwacze szyb opędza jedna pompka i trójniczek przed spryskiwaczami.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
kupilem spryskiwacze do poloneza. mala przerobka i wszystko dziala jak nalezy nawet LEPIEJ :)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
kupilem spryskiwacze do poloneza. mala przerobka i wszystko dziala jak nalezy nawet LEPIEJ :)

A na czym polegała ta przeróbka?

$M$
Opublikowano

te z poloneza sa szersze i zebralem po 3 mm z kazdego. weszly elegancko i nie ruszaja sie.

oczywiscie sa bez podgrzewania ( moje wczesniejesz mialy to ale nie dzialalo wiec bylo mi to obojetne)

spryskiwacze lepiej psikaja niz oryginal. :)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

Opublikowano
wtyczki da sie przerobic. mi w sumie nie zalezy na podgrzewaczach bo jak zalejesz dobrym plynem to sa one zbedne. dzisiaj bede jezdzic po sklepach i bede sprawdzal jakie podejda :) musi byc cos duzego.

aha ta 2 pompka do czego powinna byc?? swiatla ??

Nie dokonca sie z toba zgodze. Podgrzewane spryski nie tylko daja efekt niezamarzania plynu ale takze ulatwija czyszczenie szyb. Jest taka roznica jakbys myl naczynia zimna a ciepla woda.

Opublikowano
no zgadzam sie. ale u mnie to nie dzialalo wiec dla mnie bylo to jedno. a z PN fajnie pryskaja (moim zdaniem lepiej niz oryginaly) a jak masz dobry plyn to nie zamarznie CI !!

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl