Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

czy ktoś z Was wie jaka jest głębokość montażu przednich głośników w E28 ? Interesuje mnie też średnica magnesu.

Jasne mogę sam je wyciągnąć i zmierzyć ale może ktos z Was ma takie głośniki na półeczce :-) Z góry dziękuje

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano

Cześć!

Głębokość wnęki 60mm+15mm dystans plastikowy z atrapką w której jest osadzony głośnik.Wysokość całego kosza głośnika z magnesem 52mm, średnica magnesu 60mm.

Opublikowano
Wielkie dzięki, ale o ile sie nie mylę przednie owale nie miały dystansów, przynajmniej moje obecne i poprzednie E28 nie miało dystansów

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano
Tak to nazwałem chodziło mi o to że atrapka jest wypukła.W moich poprzednich z roczników 84 i 85 też atrapki były płaskie.Ta jest z 86' i te atrapki są bankowo fabryczne .
Opublikowano
to mogłoby mieć miejsce bo 86 r. to po liftingu a tam pojawiały sie rózne "cuda" :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano
4x6 cala, wybór nie jest wielki...znalazłem SinusLive SL 150 dwudrozny zestaw ze zwrotnicami ale nie słyszałem nigdy żadnego Sinusa. Niestety moje głosniki dostały wiekowej "chrypki" i czas na zmiany, radio też jest na celowniku :D

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano
ja mam clariony chyba juz wiekowe i nie graja tak jakbym chcial, slyszalem ze to umiejscowienie glosnikow nie jest zbyt dobre i ze cudow nie da sie osiagnac..
Opublikowano
Niestety wnęka jest za mała na cokolwiek innego, widziałem w paru niemieckich E28, ładnie dorabiane panele by zamiast owala włożyć 10 cm midbasy a nawet jedną 13-tke widziałem.

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zaplanowane jest tak: Blaupunkt New York ze zmieniarką, dół nogi Sinuslive SL150 plus tweeter Alpine w org. miejscu, tył Infinity 693i plus sub na wzmacniaczu 300 W. Sinusy zamówiłem troche w ciemno, jedyynie po w miarę pozytywnych opiniach na paru forach. W sumie czekam na Sinusy i robię zmianę, niestety jak pisałem moje papierowe głośniki BMW odmawiają pomału posłuszeństwa, mimo iż nie są preciążane.

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano
z tyłem mam pewien plan by głośników nie było widać, poza tym nie wiem czy to zagra z elektr. roletą :mrgreen:

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84