Skocz do zawartości

głośniki w e28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

czy ktoś z Was wie jaka jest głębokość montażu przednich głośników w E28 ? Interesuje mnie też średnica magnesu.

Jasne mogę sam je wyciągnąć i zmierzyć ale może ktos z Was ma takie głośniki na półeczce :-) Z góry dziękuje

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano

Cześć!

Głębokość wnęki 60mm+15mm dystans plastikowy z atrapką w której jest osadzony głośnik.Wysokość całego kosza głośnika z magnesem 52mm, średnica magnesu 60mm.

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki, ale o ile sie nie mylę przednie owale nie miały dystansów, przynajmniej moje obecne i poprzednie E28 nie miało dystansów

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano
Tak to nazwałem chodziło mi o to że atrapka jest wypukła.W moich poprzednich z roczników 84 i 85 też atrapki były płaskie.Ta jest z 86' i te atrapki są bankowo fabryczne .
Opublikowano
  • Autor
to mogłoby mieć miejsce bo 86 r. to po liftingu a tam pojawiały sie rózne "cuda" :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano
Po liftingu??? a co sie zmienilo?? czyli jaki rozmiar glosnikow kupic w sklepie??
Opublikowano

Witam!

Głośniki są takie same jak przed liftingiem,jedynie atrapki są takie jak te na tylnej półce przynajmniej u mnie tak jest .

Opublikowano
  • Autor
4x6 cala, wybór nie jest wielki...znalazłem SinusLive SL 150 dwudrozny zestaw ze zwrotnicami ale nie słyszałem nigdy żadnego Sinusa. Niestety moje głosniki dostały wiekowej "chrypki" i czas na zmiany, radio też jest na celowniku :D

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano
ja mam clariony chyba juz wiekowe i nie graja tak jakbym chcial, slyszalem ze to umiejscowienie glosnikow nie jest zbyt dobre i ze cudow nie da sie osiagnac..
Opublikowano
  • Autor
Niestety wnęka jest za mała na cokolwiek innego, widziałem w paru niemieckich E28, ładnie dorabiane panele by zamiast owala włożyć 10 cm midbasy a nawet jedną 13-tke widziałem.

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Gregm I jak zakupiłeś jakieś głośniki ? Ja na tył chcę wrzucic Infinity Ref 6412cf ale nie mogę znalezc nic na przód coś takiego jak ten SinusLive by było akurat jednodrożny na dole i na górze w trójkątach tweeter na zwrotnicy ale co to za firma gra to w ogóle jakoś ?
Opublikowano
  • Autor
Zaplanowane jest tak: Blaupunkt New York ze zmieniarką, dół nogi Sinuslive SL150 plus tweeter Alpine w org. miejscu, tył Infinity 693i plus sub na wzmacniaczu 300 W. Sinusy zamówiłem troche w ciemno, jedyynie po w miarę pozytywnych opiniach na paru forach. W sumie czekam na Sinusy i robię zmianę, niestety jak pisałem moje papierowe głośniki BMW odmawiają pomału posłuszeństwa, mimo iż nie są preciążane.

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano
  • Autor
z tyłem mam pewien plan by głośników nie było widać, poza tym nie wiem czy to zagra z elektr. roletą :mrgreen:

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84