Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zakupilem bmw e36 316i 1991 silnik m40 mam problem z motorem poniewaz od 5 tys dzieje sie tak ze go zamula i nichce jechac slyszalem ze to jest jakis czujnik w glowicy i ponoc jest to czesty problem prosil bym o pomoc za ktora z gory dziekuje pozdrawiam
Opublikowano
Ale teraz pytanie,czy to sie dzieje podczas przyspieszania jak wyciskasz czy moze podczas jazdy na 5 biegu :?:
BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

Witam

U mnie to samo bylo nie chciał sie krecic powyzej 5000 .Zrobiłem z głowicą i jest wszystko ok. kreci sie teraz do 6500. :) .

(zmieniłem wałek ,popychacze hydr. ,dzwigieki - koszt 300zł 1.8 m40 ).

Mnie sie to stało przy przebiegu 170 tys.

Pzdr.

518i LPG - wersja poscigowa :)
Opublikowano
kupiles glowice cala ???? ja mam wyrabane popychacze no ale koszt popychaczy to 450 zl a wymiana 100 jak sie zmiesciles w 300 zl pozdrawiam
Opublikowano

u mnie bylo to samo, zmienilem popychacze, ale prawie nic nie pomoglo, pozniej wymienilem walek i dzwigienki. Teraz ciagnie jak dziki. Moj dlawil sie przy 5200 obr/min.

Walek Febi 600zl

Dzwigienki Febi 65/szt.

Popychacze Ajusa 60/szt.

obecnie: E46 330i

wcześniej: E36 318i, E36 320i Coupe

Opublikowano
Głowice kupiłem okazyjnie na giełdzie(stala rok czasu u mnie az sie przydała). Chciałem wykorzystac tylko hydr. popychacze,ale po zdemontowaniu u siebie wałka okazało sie ze jest wszystko do wymiany. Na 80% bedzie u Ciebie tak samo ,wtedy zmiana popychaczy nic nie pomoże.Moja rada - Kup sobie dobrą używaną głowice.Nie pakuj nowych części ,przekroczysz 1000 zł a za to cene kupisz cały motor.
Opublikowano
Głowice kupiłem cala (wałek,popychacze, zawory itp,nawet sa wkrecone czujniki w glowicy).Robota za free poniewaz naprawiam takie silniki. :wink:
Opublikowano
prawdopodobienstko kupienia calej glowicy w lepszym stanie niz ta ktora masz teraz, jest znikome. Przypominam ze te silniki byly produkowane do 10.93, a duze zuzycie elementow glowicy M40 nie jest wyjatkiem, taki problem maja wszystkie M40, jesli chcesz kupic uzywany walek, dzwigienki, popychacze to moge Ci sprzedac, ha ha, brak satysfakcji gwarantowany. Pozdrawiam.

obecnie: E46 330i

wcześniej: E36 318i, E36 320i Coupe