Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
prawie rok bedzie jak jezdze jedynka, przjechalem ponad 30tys w ciagu tego czasu i nic kompletnie nic przy niej nie robilem, polecam to autko , jak dla mnie to jest super, ale jak ktos palnuje rodzinne wypady to odradzam poniewaz w srodku jest baaaardzooo ciasno wzlaszcza z tylu koszmar :/:/ to jedyna wada :D :D :lol:
Opublikowano
a ja ostatnio trochę w górach przysmażyłem sprzegło-jechałem w korku pod stromą górkę z 4 osobami no i tak jakoś źle je zwalniałem,że podsmażyło się.Ale ostygło i wszytsko potem grało ;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Mam jedyneczkę od dwóch tygodni 120d i jest niesamowita! przesiadłem się z Subaru GT MY99 i wg mnie jest baaardzo wygodny i komfortowy a o oszczędności nie muszę wspominać. Bagażnik jak dla mnie wystarczający. Polecam takie auto a jednoczęsnie chciałem się powitać ze wszystkimi:)
Opublikowano

Witam nowego kolegę :-)

A jedyneczka to juz ta po lifcie?;-)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

MIKE

Opublikowano

MIKE

Opublikowano
A gdybys miał porównać auto do Subaru lub innych, którymi jeźdizłeś?

MIKE

Opublikowano
Przyrost mocy mnie brutalny a bardziej równomierny, Beta jest bardziej komfortowa, bardziej wyciszona, jakość w BMW o wiele wyższy poziom, ale niema tego ryku silnika przy przyspieszaniu:/ prowadzą się oba bardzo dobrze ale trzeba pamiętać że w Becie stoi na straży DTC a w Subaru Imprezie GT nie było takiej elektroniki. Zobaczymy jak będzie w zime:)
Opublikowano
prowadzą się oba bardzo dobrze ale trzeba pamiętać że w Becie stoi na straży DTC a w Subaru Imprezie GT nie było takiej elektroniki. Zobaczymy jak będzie w zime:)

heh nie chce nic mówić ale się jednak trochę rozczarujesz w zimie... niestety nic nie sprawdza się tak jak 4x4 w zimie :| a jeśli chodzi o DTC w serii 1 to po 2 sezonach zimowo-letnich stwierdzam, że nie jest dodatek czy jakiś bajer czy opcja z której można by zrezygnować ... to jest w tym aucie absolutnie PODSTAWA :!: na śliskich drogach w zimie trzeba mieć jaja żeby pokusić się o wyłączenie systemu :D ale po 2 sezonach w bejce i przy częstej pomocy DTC udaje mi się utrzymać na drodze. Niestety podjazdy na śliskiej nawierzchni w porównaniu z przednionapędówką (nawet bez elektroniki) wyglądają dość średnio :roll:

Pytanie do właścicieli 116i - jaką macie skrzynię manualną :?: 5 - biegową czy 6-cio :?:

Opublikowano

Pytanie do właścicieli 116i - jaką macie skrzynię manualną :?: 5 - biegową czy 6-cio :?:

Ja ma 6-tke. A co?

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Lolek-dokłądnie tak jak mówisz-DOKŁADNIE :cool2: Kolega ma absolutną rację :modlitwa:

Tyle się mówi o tym,że to wyposazenie seryjne itd (chodzi mi o DTC) ale to nie jest żadna łaska ze strony BMW.Auto bez tego byłoby totalnie nieujeżdżalne zimą przy choć trochę bardziej agresywnej jeździe :nienie:

Wyłączenie systemu zimą, wejście w zakręt ostrzejsze i jeśli droga jest wąska a nie ma się pojęcia o podsterowności to latarnia tudziez krawężol gwarantowany :arrow:

Natomiast inna sprawa,ze możliwość stopniowania elektroniki jest już fajnym bajerem i to jest fajny gift od producenta (możliwość włączenia DTC) :clap:

MIKE

Opublikowano

Ja ma 6-tke. A co?

no nic... jak czytałęm prospekty to wszędzie pisało, że najsłabszy silnik czyli 116i jest wyposażony w skrzynie manualną 5-cio biegową i jak odbierałem auto to się zdziwiłem, że mam 6 biegów... ale widze, że to jednak nic dziwnego chyba :)

Opublikowano
Model po lifcie ma chyba 6-biegową skrzynię...nawet na pewno. Ja mam auto sprzed liftingu i mam jeszcze 5 biegów :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Model po lifcie ma chyba 6-biegową skrzynię...nawet na pewno. Ja mam auto sprzed liftingu i mam jeszcze 5 biegów :)

aha czyli jako, że mam model przed liftem to dostałem w prezencie 6-bieg :D

Opublikowano
No co Wy Panowie-macie auta przed liftem i w każdym inna skrzynia? Bez jaj :jawdrop:

MIKE

Opublikowano
Witam mam bmw 116 2006r ze skrznia 6-cio biegowa.Super jazda a wogole to jestem zachwycony silnuikem i jego elastycznoscia.Pozdrawiam
Opublikowano

Sprawa z 6-biegowymi skrzyniami została poprawiana wczesniej.

Lifting jedynki miał miejsce w 2007r., a 6-tki do wszystkich ponoc

zaczeli montować chyba od poczatku 2006.

Pozdroofka

TT