Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy podczas wymiany tapicerki (fotele i boczki) w E39 normalne jest ze wyskakują błędy poduszki powietrznej. Czy podczas wymiany foteli zmienia lub rozłącza się jakieś napinacze które powodują te błędy?

Dzięki za odp :) pzd

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
Ale chyba tylko jak się włączy zapłon lub uruchomi silnik, bo normalnie na wyłączonym zapłonie to chyba nie powinno wywalić błedu.
Opublikowano
bardzo częsty błąd , występujący przez niewiedze , zrobiłeś dokłądnie tak jak pisze JELITO

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Dam Ci rade przed pojechaniem do servisu na kasowanie bledow srs-u.

Sprawdz dokladnie przewody dochodzace do poduszek drzwi tz. czy kostka jest dokladnie wlozona a najlepiej wyciagnij ja i ponownie wloz czesto pomaga a nastepnie sprawdz mate obecnosci nasazera w siedzeniu pasazera. Mozesz ja sprawdzic zwyklym miernikiem prze odpiecie kostki pod siedzeniem (tej ktora znajduje sie blizej oparcia ) a nastepnie omomierzem podlaczyc sie do pinow kostki naciskajac na siedzisko jesli bedzie zmiana wartosci rezystancji mata je git. Kasowanie srs-u mozesz zrobic w warsztatach wyposazonych w testery. Ja mialem podobny problem ale posiadam tester i sam usunalem usterke.