Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
niczym - musisz sobie to wymienić - każdy inny sposób to druciarstwo - niestety

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
można pospawać,jak większość plastików,mósisz tylko znależc kogoś kto sie tym zajmuje i zna sie na żeczy
Opublikowano
Materiał z którego wykonany jest zbiornik chłodnicy jest raczej niespawalny bo jest kruchy i jest to coś w rodzaju ebonitu. Jak już komuś chce się bawić to moze próbować przełożyć zbiornik z innej chłodnicy ale czy warto? Zarówno klejenie czy spawanie takich spraw a nawet przekładanie zbiornika z innej chłodnicy nie daje gwarancji szczelności ani pewności że płyn z chłodnicy nie wyleci w najmniej spodziewanym momencie a wtedy o przegrzanie silnika nie trudno a silnik czy nawet sama głowica to już większe koszty.
Opublikowano
Niczym tego nie naprawisz - miałem małą dziurę i nie dało się pospawać - ten materiał jest niespawalny, nie ma takich topników do tego - tak mi tłumaczył spawacz. A wymiana plastików w mojej chłodnicy była nieopłacalna. Kupiłem cała chłodnicę.
Adi
Opublikowano
Chłodnice można spawać,sam zajmuje sie między innymi spawaniem plastiku dlatego wiem że nie ma z tym żadnego problemu,tym bardziej z małą dziurką.Z tym krućcem byłoby więcej zachodu,ale jest to do zrobienia,przerabiałem już takie tematy.
Opublikowano
Chłodnice można spawać,sam zajmuje sie między innymi spawaniem plastiku dlatego wiem że nie ma z tym żadnego problemu,tym bardziej z małą dziurką.Z tym krućcem byłoby więcej zachodu,ale jest to do zrobienia,przerabiałem już takie tematy.

I na jak długo taka naprawa wystarczy? Na tydzień, dwa?

Adi
Opublikowano
Uzywkę kupisz za 150-200 a zamiennik nowy za ok. 350 a zrobic to powiedzmy ze wszystko się da tylko czy efekt będzie adekwatny do kosztów. Są też firmy co dorabiają całe chłodnice więc tez nie ma z tym problemu.