Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jak wiadomo e32 mają bardzo złe światła mijania...bez wyjątku u mnie :( . Czyszczenie oprócz faktycznie czystszych soczewek nie przyniosło oczekiwanego rezultatu, wręcz odwrotnie, starłem sobie fragmenty odbłyśników mijania :mad2: ..nie duzo ale..Teraz dylemat...kupić nowe? Spotkałem sie z opiniami że DEPO i inne podróby są złe..czy będą gorsze niż zużyte oryginały hella?Wiadomo że zawsze liczy się cena produktu, ale chyba jak każdy, muszę też myśleć ekonomicznie, co oczywiście nie wyklucza Helli czy Bosha.Przy okazji zmieniłbym cały komplet. Znalazłem na allegro:

http://moto.allegro.pl/item158253950_reflektor_bmw_5_e_34_88_95_bmw_7_e32_87_94_nowy.html

http://moto.allegro.pl/item158931187_bmw_e34_e32_reflektor_h1_h1_kpl_soczewka_nowy.html

http://moto.allegro.pl/item156098524_lampy_klar_chrom_bmw_e34_e32_ringi_soczewki_nowe.html

:idea: Nasuwają mi się pytania: czy te ostatnie będą świeciły lepiej niż DEPO i s-ka? Czy wymienić przetarte plastikowe odbłyśniki?Przeglądałem posty i nic jednoznacznie wiążącego nie znalazłem niestety. Czekam na Wasze opinie, sugestie , ew. kontakty i cenniki..Z góry dziękuje i pozdrawiam. Ciah :handshake:

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

Opublikowano

Te ostatnie to in-pro. ( powiadają że podfirma Depo) Zapłacisz dwa razy tyle co za depo. Myslę że nie pasują do e32 ( zbyt nowoczesne - ale to moje zdanie )

Myślę ze lepiej kupić nowe Depo niż pakować się stare hella czy bosh.

Ja oryginalnie mam hella,ale jeden reflektor długich dostał kamieniem i wymieniłem go jakieś dwa lata temu na depo . świeci super jedynie można mieć zastrzeżenia do chromowanej ramki ( po roku znalazłem na niej nalot rdzy !!! po potraktowaniu pastą polerską z woskiem narazie jest spokój ) ale mozna pewnie przełożyć od starej ( niestety wyrzuciłem )

Nadmieniam że swoje soczewki umyłem delikatnie w płynie do naczyń i nie ruszałem odbłyśników. Jest naprawdę duża różnica !!!

Na allegro można czasami kupić nowe odbłyśniki i soczewki .

Starych odbłysników nie regenerują bo są plastikowe.

Generalnie taniej wychodzą depo i nie są takie złe.

Jeden z kolegów na forum zakupił do swojej e32 ( takiej bordowej ) i wygląda super. Poszukaj na forum ( wpisz depo )

BMW... and nothing else matters
Opublikowano
Przeglądałem ten temat z wymianą świateł w bordowej 750i, chyba zdecyduję sie na DEPO.Jeśli chodzi o IN-PRO to ciekawy byłem jak świecą w stosunku do DEPO, dlatego ten link...są efektowne,wyglądaja ładnie ( widziałem u Kolegi JELITO :cool2: ) - fakt , ale nie jestem w 100 % ich zwolennikiem u siebie :wink: Jeśli Ktoś z Kolegów ma jescze jakieś sugestie-czekam na opinie.Pozdrawiam użytkowników 7-er reihe :8)

6 INLINE...

www.quattro-service.pl

Opublikowano

Witam.

Ja także umyłem i jest lepiej , ale zastanawiam się nad dedykowanymi ksenonami. Z tego co piszą koledzy jest znacznie lepiej.

A tak nawiasem: przerabiałem ford Capri II i zapakowałem mu cały zestaw reflektorów z BMW - tylko nie bijcie- i zastanawia mnie fakt że w Capri świecą o niebo lepiej niż w mojej 750 .

Pozdrawiam Kanap.

Opublikowano

hello everybody :-)

jesli masz slabe swiatla, to wg mnie kup DEPO. nowe to nowe, tym bardziej ze jako alternatywe masz uzywki w wieku kilkunastu lat......

jesli myslales nad tymi IN Pro, to w tych pieniadzach nie zastanawialbym sie wiele, tylko

wrzucalbym xenon. a w tej kwocie to starczy i na BI-XENON.

a ze u siebie swiatla tez mam kiepskie, to wiosną dokonam stosownej przeróbki. juz po raz trzeci z H1 przesiade sie na D2S :norty:

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
hello everybody :-)

jesli masz slabe swiatla, to wg mnie kup DEPO. nowe to nowe, tym bardziej ze jako alternatywe masz uzywki w wieku kilkunastu lat......

jesli myslales nad tymi IN Pro, to w tych pieniadzach nie zastanawialbym sie wiele, tylko

wrzucalbym xenon. a w tej kwocie to starczy i na BI-XENON.

a ze u siebie swiatla tez mam kiepskie, to wiosną dokonam stosownej przeróbki. juz po raz trzeci z H1 przesiade sie na D2S :norty:

Hmm.. a że tak laicko zapytam co to za światła D2S ;) ?

6 INLINE...

www.quattro-service.pl

Opublikowano

to typ zarnika xenonowego.

Co do siwatel - jak najbardziej polecam depo - swieca ladnie, ostatnio montowalem zestawy do e32 i e34 i sprawdzaja sie super - nie jest to oryginal (do swojej e30 wrzucilem nowki helle) ale swieci zdecydowanie lepiej niz jakies czyszczone stare swiatla.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Ok więc plan już jest teraz tylko jedno pytanie: DJ Auto czy Depo :think: ? BO zwykła Hella podejrzewam bedzie kosztować z 400 PLN / strona.Jeśli ktoś miał jakieś doświadczenie to poproszę o opinię :worried:

6 INLINE...

www.quattro-service.pl

Opublikowano

Ja mam InPro, świecą i wyglądają w nocy rewelacyjnie. Złego słowa nie mogę powiedzieć.

Jeśli chcesz oryginał to kupuj tylko nowe lampy.

Opublikowano

Niestety ze względów finansowych wybór tylko między Depo i Djauto - lepsze to niż używki..... :?

Które wybrać ? :|

6 INLINE...

www.quattro-service.pl