Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mam pytanie może lamerskie....:(

jak włączyć czujnik deszczu w e38?? mam go na szybie ale nie wiem w jaki sposób działa.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kronos23
Tylko dla serii 7 www.7er.pl!!!
Opublikowano

daj wajche wycieraczek na pozycje pierwszą w góre czyli czasówki i to by było na tyle

za pierwsym włączeniem jak jest sucha szyba one ruszą z dwa razy i staną jak zacznie padać sam bedą dobierać natężenie szybkości ale wajcha musi być cały czas na poz 1 wtedy czyjnik deszczu jest na czuwaniu

BMW sie nie psuje
Opublikowano
dodam jeszcze ze na wlaczniku wycieraczek masz taki maly przelacznik potencjometr) ktorym ustawiasz czulosc na opady deszczu im bardziej w gore to bedzie szybciej reagowal na nawet najmniejszy deszcz
zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

no ladnie, jezdze juz 8 miechow i caly czas myslalem ze to regulacja szybkosci wycieraczek ....a tu sie okazuje ze mam czujnik ??? :oops:

:D

faktycznie szybkosc wycieraczek zmienia sie podczas jazdy....ale myslalem ze to zwiazane jest poprostu z predkoscia...im szybciej jade tym szybciej dzialaja - mialo by to sens bo w sumie im szybciej tym wiecej pada....

chyba nie wszystkie e38 maja czujnik deszczu ??

Opublikowano
A w e32 tez jest taki bajer :?: mam jakies cos przyklejone do szyby i pojecia nie mam co to jest :?: dodam ze nie mam wypasionej Buni.
Magia trzech liter - BMW