Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W zwiazku ze pomalowalem listwy na zderzakach to czy moge pomalowac czujniki PDC???? Wiem ze w e39 po lifcie sa juz malowane czujnik w kolor nadwozia. A wiem ze czujnik pasuja do wersji przed i po liftningu. Czy ktos moze malowal taki czujnik, czy wymaga on rozebrania????

Dzieki za info.

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

Opublikowano
nie mam pojęcia czy im to zaszkodzi czy nie. Moze na początek moznaby cos na nie nakleic (np okrągłe kawałeczki taśmy klejącej) by sprawdzic, czy nie zaczynaja wariowac. Albo recznie je pociagnąć cienka warstwa farby i w razie problemow szybko ją zmyc jakims rozpuszczalnikiem

pozdrawiam

t.

Opublikowano

U mnie kiedy czujniki są mocno zabłocone to system PDC wariuje = muszę je wtedy wytrzeć...

Ale ja mam czarne auto i nie martwię się różnicą kolorów...

Opublikowano
widziałem raz u gościa malowane czujniki ale nie pytałem się jego czy mu wariują :cool2: :cool2: POZDRAWIAM
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

Z tego co czytalem na allegro to te czujniki mozna malowac ale wg sposobu jaki podaje instrukcja.

Wiem, ze jak moj ojciec kupowal fure to mu czujniki malowali w kolor nadwozia ale jak to robili to nie mam pojecia.

Opublikowano

niop bardzo ciekawe zagadnienie :)

to sa fale ultradźwiękowe ??

hmm rzeczywiście w e39 po lifcie są malowane w kolorze nadwozia i w Mercedesach też ...........

więc czy trzeba je jakoś zabezpieczyć ??

do malowania ............??

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

witam! ja mam pomalowane czujniki cofania i nic one nie wariuja.Mozna spokojnie malowac.

Trzeba uwazac tylko jak sie myje np. karcherem bo jest cienka warstwy lakieru i moze sie kruszyc i trzeba bedzie poprawiac

Pozdr