Skocz do zawartości

cykanie w e36 compact 1.6 '98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W kabinie słychać bardzo ciche cykanie (dochodzi z prawej strony) przy wolnych obrotach potem (ok 1500 obr) zagłusza je silnik, jak otworzy się klapę to nic nie słychać, częstotliwość narasta wraz z obrotami Szukałem na forum odpowiedzi ale nie udało mi się konkretnie dopasować sytuacji do mojego problemu, dziękuje z podpowiedzi.
Opublikowano
Juz pisalem kiedys o tym, znaczy sie tez mialem pytanie odnosnie cykania...jesli z prawej strony to moga byc wtryskiwacze...tylko Ty mowisz, ze nie slychac tego jak sie otwiera maske :roll: ...to to jest troche dziwne...moze zaworki troszke graja :| lub tez dzwiek taki wytwarza aparat zaplonowy...mi sie jednak wydaje ze to sa wtryski i skoro cykaja to znaczy, ze pracuja...tak wiec chyba nie masz sie czym przejmowac...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
W kabinie słychać bardzo ciche cykanie (dochodzi z prawej strony) przy wolnych obrotach potem (ok 1500 obr) zagłusza je silnik, jak otworzy się klapę to nic nie słychać, częstotliwość narasta wraz z obrotami Szukałem na forum odpowiedzi ale nie udało mi się konkretnie dopasować sytuacji do mojego problemu, dziękuje z podpowiedzi.

maielm podone objawy tyle ze w 325td tez nie bylo tego slychc po otworzeniu maski tylko podczas jazdy. sam do konca nie wiem co to bylo bo od nie dawno samo przestalo cykac , ale gdyby znów zaczelo to raczej bym wymienil olej na jakis lepszy bo wydaje mi sie ze u mnie zaczelo sie cykanie po wymianie oleju

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam dokładnie to samo. Objawy wręcz identyczne (compact M44, 1.9, 1998rok).

Auto śmiga aż miło, spalanie też w normie.

Ale na luzie, na postoju słychać jak cyka, po dodaniu gazu tez czestotliwosc wzrasta. I nie mam pomyslow na to :)

Wiekszosc ludzi na forum pisze ze to moga byc wtryskiwacze i ze to norma.

Poczekam i zobacze...

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane

Opublikowano
u mnie tez cyka w dieslu, po stronie pasazera. Wyszedlem z auta i na sluch doszedlem ze to ......................webasto :)

ale moge sie mylic.

pozdro

No dokladnie, po stronie pasazera...

Ktos wspominal o elektrozaworze od nagrzewnicy, ale to podobno cyka raz na 5 sekund, a u mnie duzo szybciej - kilka razy na sekunde. Szukam przyczyny dalej.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane