Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ceny ropy na swiecie w dol a w Polsce akcyza i automatycznie 10 -20gr paliwko idzie w gore...:(

A analitycy pmowili ze dzieki temu ze ceny ropy ida w dol to podwyzki akcyzy nie zauwazymy..Eh..Chyba sie mylili....

Jak wam sie wydaje czy do konca stycznia dojdzie cena 95 do 4zl? bo wdl mnie to w okresie letnim bedzie juz ponad 4zl... Chyba o 3,63 groszach za 98 mozna juz zapomneic..:(

Ale moze znajdzie sie jakis optymista ktory nie wierzy w moje przewidywania..:)))

Pozdrawiam Mariusz
Opublikowano

nawet nie draznij towarzystwa takimi tematami

mozesz zebrac kilka gromow :wink:

temat jest baaaaaaaardzo sliski - tak jak cale nasze kochane Państwo :mad2:

Opublikowano
Nie no nie sądze żey w styczniu tak wacha zdrożała. U mnie cenki są na poziomie 3.55 - 3.70 za zwykłą 95
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

za www.motofakty.pl :

Składniki ceny litra paliwa (ceny paliw z 12.01.2007 w zł)

ON

Cena brutto – 3,56

VAT (22%) – 0,64

Cena netto – 2,92

Akcyza – 1,10

Opłata paliwowa – 0,09

Koszty produkcji, dystrybucji i marże – 1,73

Podatki w cenie 1 litra ON stanowią – 51%

Pb95

Cena brutto – 3,65

VAT (22%) – 0,66

Cena netto – 2,99

Akcyza – 1,57

Opłata paliwowa – 0,08

Koszty produkcji, dystrybucji i marże – 1,34

Podatki w cenie 1 litra Pb95 stanowią – 63%

Źródło: Polska Izba Paliw Płynnych

Opublikowano

niedlugo OC wzrosnie o np. 50 % bo ktos wpadnie na pomysl, zeby kierowcy z polis pokrywali tez skutki suszy albo powodzi

a co !

niech placa !

Opublikowano
Hehe, w Wenezueli tankowanie auta osobowego do pełna kosztuje równowartość 2 euro, ale chcielibyście żyć w Wenezueli?
Opublikowano

No np. w GB najmniej zarabiajacy pracownik( tak okolo przypuszczam 5,5 F) moze sobie kupic ponad 5 litrow PB. o gazie nie wspomne..:))

U nas jest troszke inaczej...:)

Ale miejmy nadzieje ze od nastepnego roku bedzie lepeij. I PB bedzie szla w dol a place w gore.

Pozdrawiam Mariusz
Opublikowano
Kto jest na czasie? Wczoraj coś mówili w Faktach o akcyzie na benzyne ale sie spóźniłem :?
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
Ciekawe ile kosztuje litr bryny np w Arabii Saudyjskiej - wie ktoś?

Chyba coć koło 0,80gr niedawno była zadyma bo im podnieśli o ile dobrze pamiętam o 0,20gr właśnie do 0,80gr/litr :lol: Teraz mają taką cene benzyny jak my gazu 10lat temu.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
...Ciekawe czy tam ktoś z oszczedności jeździ dieslem :norty:
2 tygodnie temu w Telexpressie mówili, że benzyna w Kuwejscie kosztuje 70 gr. Większość tatmejszych aut ma kawał silnika po maską. Najciekawsze jest to, że na parkingach jak zostawiają samochody to ich nie gaszą, żeby klima cały czas chłodziła :mrgreen: Więc wątpie, aby tam było zainteresowanie dieslem w osobówce.

PS. Z tego co sobie przypominam to miesięczna pensja nauczyciela wynosi 20 tys. zł :mad2: A u nas ? :duh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
2 tygodnie temu w Telexpressie mówili, że benzyna w Kuwejscie kosztuje 70 gr.

w Egipcie jest jeszcze taniek - 1l beny kosztuje ok. 1 funta egipskiego, czyli 50-pare gr

Opublikowano
2 tygodnie temu w Telexpressie mówili, że benzyna w Kuwejscie kosztuje 70 gr.

w Egipcie jest jeszcze taniek - 1l beny kosztuje ok. 1 funta egipskiego, czyli 50-pare gr

ale ja wole chyba juz mieszkac w pl, niz w egipcie, z arabami :?

Breast. Mouth. Waist.