Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie 1.

Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego w BMW e36 coupe 94 rok na małym komputerku który pokazuje temperaturę powietrza na zewnątrz oraz godzinę lub datę nie podświetla mi się i nic nie widzę dopiero jak jakas latareczka podswiecę to widać ??

Pytanie 2.

Druga sprawa to to ze mam klimę climatic czyli z dwoma pokrętłami do klimy i nie działa. znaczy się raz sie włącza i chodzi po godzinie lub 2 wyłącza się i nie chodzi 2 dni później na 1 dzień się włącza później nie chodzi tydzień... itd itp.

Czy ktoś może wiedzieć jaka jest tego przyczyna?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

ad 1 moze padlo podswietlenie z komputera albo coz zle dochodzi i jest przerwa.

ad 2 sprawdz czy jak wlaczysz klime to wlacza sie sprezarka z klimy. Jest po lewej stronie jak otworzysz maske. Moze miec rowniez jakis przerwy elektryczne. Podjedz do warsztatu gdzie napelniaja klimy. Oni sie znaja na tym

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
ad1 to padło podswietlanie zarowka i sprawdz czy dochodzi napięcie ad2 koles miał ten sam problem w 318 i były to zimne luty na płytce klimatronika trzeba by wyjąc szuflade koło zegarka i złaczami dochodzącymi do climatronika poruszac najlepiej zeby nie działał wtedy jesli zacznie działac to rozebrac go i polutowac złacza na płytce tylko ostroznie zeby sciezek nie poodpalac no i oczywiscie odłaczyc od auta