Skocz do zawartości

Czy amortyzatory z E30 beda psowac do E36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam komplet amortyzatorw marki bilstein z e30 325i sedan z 88r chcialbym je zalozyc do mojej e36 sedan 92r silnik 1.8 m40 czy da sie bez problemu to zalozyc czy raczej niebeda pasowac? Amory mam z mojej e30 325i ale samochod zostal rozbity ( koles mi na czolowe wlecial ) i nie nadaje sie do jazdy a sa one w symienitej kondycji a te w e36 mam wytluczone i bym sobie przlozyl jakby byla mozliwosc :-)
Opublikowano

pytalem mechanika w moim miescie i mowil ze zalezy od nr czesci jesli i ze powinny pasowac wiec juz sam nie wiem

PioterW: dlaczego wg Ciebie nie bedzie ich mozna zalozyc ?

Opublikowano
przód nie będzie pasował na 200%. W E30 są wkłady a E36 ma całe kolumny. Tył konstrukcyjnie jest taki sam: na dole oczko a u góry trzpień, nie wiem tylko jak z długością.
Opublikowano
PioterW: dlaczego wg Ciebie nie bedzie ich mozna zalozyc ?

już Arton napisał - są zupełnie inne

niestety, ale ze starych rzeczy (z E30) mało rzeczy będzie pasowało do E36 - sam to właśnie przerabiam - nawet żaróweczki z zegarów są inne :? ... ehhh ta nowoczesna konstrukcja :wink:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)