Skocz do zawartości

Szyberdach - przeróbka na elektryczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam szyber na korbe (fabryczny).

Chce go przerobic na elektryczny.

Co potrzebuje i czy sam podomam tej zmianie.

Rozumiem ze musze zakupic silnik i zaslepke z przyciskiem do sterowania. instalacji chyba mie ma bo zagladalem pod porbke i nie ma. czy gdzies pod decha jest kostka do podlaczenia instalacji i wyprowadzenia pod dach? podobno jest tez potrzebny przekaznik pod dachem. Takie mam info (nie sprawdzone).

Opublikowano
  • Autor

Aaaaaaaaaa i jeszcze jedno idzie tu o model E30 90 rok.

Szukalem podobnego tematu w archiwum i nie znalazlem tego co mnie interesuje.

• 2 lata później...
Opublikowano
A jak wchodzisz na tą stronkę. Trzeba podać jakieś hasło (?)
Opublikowano

witam.

Robiłem taką przeróbkę i jest to niezbyt trudne jedyny problem to przenitowanie blachy do której mocuje się silnik elektrycznego dachu (trzeba mieć nitownicę) a tak poza tym to wszystko pasuje tak jak to w bmw. A potrzebujesz do tej przerubki następujące żeczy : przycisk dachu podsufitkę kawałek wiązki silnik elektryczny szyber dachu i tą nieszczęsną blachę która jest pod silnikiem elektrycznym a u ciebie pod korbą ( mocuje się w nią mechanizm od korby). A i o ile dobrze pamiętam to tam jeszcze trzeba coś wyciąć diaksem jakieś pozostałości po mocowaniu na korbę.

!!!!!!!!1 Pamiętaj aby ustawić odpowiednio krańcówkę przed przykręceniem silniczka. i żeby przy dokręcaniu silniczka śróba nie wyszła Ci dachem:):):) :lol:

Pozdrawiam

Opublikowano
a ja mam takie pytanko czy od e-36 silniczek el. szybera podejdzie do e-30 czy one są inne :?:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano

niestety ale nie pasuje:( mój kumpel próbował takiego manewru i do e36 coupe nie pasował..

Pozdrawiam