Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!!!jestem posiadaczem pierwszej bemy to e 36 coupe,mam dwa problemy.Pierwszy dotyczy wymiany oleju ,niedawno zapaliła mi sie na zegarach INSPEKCJA podobno oznacza ona nadchodzącą wymiane oleju,czy trzeba go wymienić gdy skala dojdzie do czerwonego pola czy już teraz,czy jest jakiś sposób na resetowanie inspekcji gdybym sam chciał wymienić olej,czy może lepiej jechać na wymiane.

Mój drugi problem dotyczy nawiewu powietrza,jest bardzo słaby co powoduje parowanie szyb i słabą widoczność,podobno jest to problem związany z zapchaniem filtra nawiewu który jest schowany gdzieś w potrzybiu,no właśnie jak sie do niego dostać i czy jest to prosta sprawa,czy jednak jechać z tym do warsztatu.Szukam rady.Pozdro.

Opublikowano

kolego filtr kabinowy jest schowany za schowkiem pasazera a dokladny opis znajdziesz gdzies na forum (instrukcja z fotkami) Sam wymienialem wg tego schematu i poszlo dosc sprawnie.

Pozdrawiam

Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano

babel

..... inspekcja to okresowy przegląd - czyli hamulce , zawieszenie , płyny itp. a komunikat OIL SERVICE to wymiana oleju , gasną po kolei zielone kwadraciki , potem pokazuje się żółty i czerwony - wtedy wymieniasz olej - no chyba że rocznie będziesz robił mniej niż te 15 000 km i wtedy trzeba co rok i kasować inspekcję , co do wymiany filtra to w dziale " zrób to sam " masz opis jak wymieniać bo to zależy od wersji : z klimą czy bez a jak nie to dobierz tu :

http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_eur/index.html?ktlg_page=01&ktlg_lang=1&ktlg_01_fzart=1&ktlg_01_mrksl=6

do swojego modelu , p - w pyłkowy to ten ostatni - jak klikniesz na zielony odnośnik to załadują się zdjęcia z jego montarzem ... :cool2:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

dzięki za rady,popatrzyłem,poczytałem,wiem na czym rzecz polega.

te forum jest wypas.

Wszystkim wesołych świąt!!!!!