Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie głośniczków w drzwiach w e36 coupe , mianowicie czy to są tweteery bo chce w wstawić nowy zestaw dwudrożny do przodu ale w nowym tweteery są o wiele mniejsze

z góry dzięki :D

Opublikowano
Jakie to ma znaczenie ze tweetery sa mniejsze? I ja radze ci nie kupowac zestawu dwudroznego, bo wsadzic go pewnie chcesz "kolo nog" i dzwiek o wysokich czestotliwosciach bedzie stamtad bardzo slabo slyszalny. Kup cos odseperowanego, sredniak w miejsce nog, a tweeter na slupki przednie lub te od pasow (jesli lubisz sie bawic)
Opublikowano
A mnie sie wydaje że wyskokotonowe dobrze jest wstawić gdzieś na "widoku" bo łatwo je zagłuszyć gdy sie je gdzieś schowa ale prosto w twarz to też nie tak za dobrze bo uszy beda boleć.
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
to znacczy ja mam zestaw odseparowany(myślełem że sie nazywa dwudrożny) chodzi mi o to czy moge wstawić tweteery w drzwi tych starych i większych tylko nie wiem czy będą pasować , a pod nogi mam 13 , aha i jeszcze jedno gdzie najlepiej umieścić zwrotnice
Opublikowano
tweetery tam wejda tylko ciezko je tam jest zamontowac. Trzeba troche pokombinowac bo to sie montuje od wewnatrza zwrotniece zmontuj moze niedaleko glosnika tego w nogach bo bedziesz mial mniej przeciagania kabla do drzwi.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
a czy na przykład dużum problemem jest zamontowanie tweeterów w innym niż fabryczne miejsce np. słupki zrobił już ktoś tak?? czy lepiej pozostać przy fabrycznych miejscach, bo wydaje mi sie że róznica jest kolosalna w akustyce na korzyść słupków
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a tweeter na te od pasow (jesli lubisz sie bawic)

To byłby prawdziwy HIT :duh:

Widziales kiedys takie rozwiazanie?Albo moze slyszales ? Nie kazdy projekt musi byc oklepany jak w kazdym samochodzie, to podstawa tuningu.

@Pawel BMW

Na fotkach widac ze niezla robote odwaliles, gratuluje :)

Opublikowano
a tweeter na te od pasow (jesli lubisz sie bawic)

To byłby prawdziwy HIT :duh:

Widziales kiedys takie rozwiazanie?Albo moze slyszales ? Nie kazdy projekt musi byc oklepany jak w kazdym samochodzie, to podstawa tuningu.

mysle ze to naprawde tragiczny pomysl. Wyobraz sobie jak tweeter wali ci prosto w uszy. Nie wyobrazam sobie tego.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
zrobilem tez panele w dzrwiach na 16, glosnik jest na dystansach przykrecony do blachy a nie do tapicerki, jeszcze nie wykonczone ale dla mnie wazne ze glosniki juz graja i zostala tylko estetyka,wstawie jutro fotki jak porobie,co do ustawien tweterow to jezeli sa na przecciwko sluchacza i wala w twarz to czasem nie idzie wytrzymac a co dopiero przy uchu,jak twetery sa piskliwe albo glosne to nalezu je nakierowc na przeciwko siebie, w zadnym wypadku nie na szybe bo dzwiek bedzie sie odbijal i sopranu bedzie jeszcze wiecej
przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania
Opublikowano
a nie ma jakiegoś takiego zestawu żeby kupić odrazu głośniki w drzwi ( średniotonowe tam powinny iśc chyba ) i do tego z tweeterami tej samej firmy i np. je wtedy w rogu przedniej szyby umiescic ??