Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam zapytanie co moze byc przyczyna ze w 320i nie pali jeden cylinder. chce kupic sobie takowe auto bo jest naprawde zajebi....a ale nie wiem co z tym silnikiem a nie chce miec potem problemow
Opublikowano
skoro 320i to R6, jeśli w E36 to silnik M50 lub M52 tak więc są cewki, kopułki brak, przewodów WN także, sprawdź fajkę, cewkę lub świece
...tylko BMW
Opublikowano
skoro 320i to R6, jeśli w E36 to silnik M50 lub M52 tak więc są cewki, kopułki brak, przewodów WN także, sprawdź fajkę, cewkę lub świece

nie zaprzeczam :oops: akorat ni emialem wiele wspolengo z 2.0 ale chcialem nakierowac, polec moze cos jeszcze koledze

Opublikowano

nie zaprzeczam :oops: akorat ni emialem wiele wspolengo z 2.0 ale chcialem nakierowac, polec moze cos jeszcze koledze

nikt nie jest nieomylny :handshake: tak czy inaczej kolega powinien sprawdzić świece i cewki, to podstawa

...tylko BMW
Opublikowano
Miałem kiedyś taki problem w moim autku chodziła tylko na 3 cylindry. Problemem był brak sprężania na tym czwartym. Do wymiany miałem zawory wydechowe w tym cylindrze i jeden dolotowy. Koszt 2.000 zł.
BMW forever!!!
Opublikowano
Miałem kiedyś taki problem w moim autku chodziła tylko na 3 cylindry. Problemem był brak sprężania na tym czwartym. Do wymiany miałem zawory wydechowe w tym cylindrze i jeden dolotowy. Koszt 2.000 zł.

Heh, no to pocieszyles kolege :lol:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
ale to nic z tych rzeczy jak glowica czy tloki?mam rozumiec ze to cos zwiazanego z elektryka?

ciezko rzec

moze byc zupelna bzdura (czytaj swieca) albo cos grubszego (czytaj brak sprezania....)

zacznij szukac od tego najprostszego - czyli braku iskry

Opublikowano

przed kupnem podjedz i sprawdz ciśnienie na cylindrach,miałem tak w 318i i cisnienie było dobre ale nie paliła na jeden gar i dopiero po remoncie zaczeła (a niby wszystko było oki,ciśnienie iskra,paliwo)

P.S moja rada to nie pakować się w niesprawne auto już na wstepie,bo może to być błachostka,ale to pewnie sprzedajacy by zrobił żeby sprzedać sprawne auto,a możesz też mieć większe koszty i wiele problemów,no chyba że kupujesz je za symboliczną złotówkę :mrgreen: )