Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem swiezym posiadaczem E39 523A i mam problem z ksenonami, swieca bardzo slabo, i maja rozna barwe lewy swieci jasniej od prawego na trasie w nocy wspomagalem sie halogenami a w miescie podczas deszczu to tak jak bym jechal starym maluchem z pradnica jestem totalnie zawiedziony co moze byc nie tak ??? Nadmieniam ze auto wyjechalo oryginalnie z salonu z oswietleniem ksenonowym ale lampy zostaly zmienione na te po lifcie z ringami. Regulowalem lampy z kumplem ale tylko cale wzgledem maski blotnikow i pojechalem na stacje diagnostyczna okazalo sie ze jest ok nie trzeba ich doregulowac, ale ani raz nie zauwazylem aby sie wlaczylo samopoziomowanie, czy to dziala raz na jakis czas czy np. jak kogos wsadze do tylu ? Prosze o porade co robic zeby cieszyc sie super oswietleniem ksenonowym.

BMW E39 523iA LPG
Opublikowano
Witam. A moze konczy sie juz Tobie zywot ksenona? Zobacz jaki ma kolor. Czy normalny niebieski czy juz bardziej podbiegajacy pod czerwony. Pozdrawiam
Opublikowano
ale u mnie brak regulacji swiatel w kokpicie a te ksenony zamienione sa chyba oryginalne, pozatym watpie aby podczas ustawiania swiatel z kumplem trafic tak zeby nie trzeba bylo ich regulowac na stacji diagnostycznej
BMW E39 523iA LPG
Opublikowano

tez mialem problem z xenonami niedosc ze slabe to sie od czsu do czsu wylaczal problem tkil w przetwornicy poprostu sie konczyly niechcialo mi sie bawic w szukanie zaminnikow i kupilem na allegro cale lampy i jest ok .

Xsenony zawsze sie samopoziomuja mozna zawlazyc przy wlaczeniu siwatel ida zawsze do gory potem sie opuszczaja. Regolacja eczna (jesli ktos ma nie roginalne nie powinna dzialac )

Opublikowano
Xsenony zawsze sie samopoziomuja mozna zauwlazyc przy wlaczeniu swiatel ida zawsze do gory potem sie opuszczaja. Regolacja eczna (jesli ktos ma nie roginalne nie powinna dzialac )

Nie idą do góry tylko na dół i wracają do swego położenia.

A może soczewki masz zabrudzone lub odbłyśniki.