Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś pozytywnie dla siebie zakończył taką sprawę w sądzie grodzkim.

Jestem 100 % pewien że wskazanie radaru, które pokazał mi Pan policjant

odbiegało znacznie od mojej faktycznej predkośći, którą widziłem dokładnie zarówno przed jak i w momencie pomiaru. Rożnica oczywiście jest dla mnei bardzo niekorzytna. Nie pokazali mi homologacji urządzenia. W efekcie nei przyjołem mandatu i sprawa pojdzie do sądu grodzkiego.

Jest oczywiste że radarki posiadane przez polska policję obarczone sa dość duzym błędem. Na wykorzytywany efekt Dopplera ma wypływ wiele

zewnetrznych załuceń. O ile mi wiadomo radar działa do odległości 150-300 m. Moj pomiar byz z znacznie wiekszej odległości.

Jaka udowodnić błąd urządznia? Jaką linię obrony wubrać? Mam swiadka-pasażera ale przeciwko zeznaniom dwoch policjanów nie wiele pewnie to znaczy.

Jak sądy roztrzygają takie sprawy ?[/url]

Never Say Never Again!
Opublikowano
jeśli nie pokazali homlogacji to tak jakby mierzyli przejechanie danego odcinka zegarem kościelnym (takim na wieży) wszystko czego używa policja powinno mieć homologację nawet nie może jej niemieć homologacja jest dowodem na to że urządzenie jest sprawne i nie popełnia błedów jeśli nie pokazali i w odmowie przyjęcia mandatu podałeś to jako powód takiego działania to wg. mnie wygrałeś
Opublikowano

No niestety, co do homologacji to nie nalegałem na po tym jak policjant zapewnił że ja ma. Mój błąd, bo pomyślalem że to nierealny zeby mieli niehomologowany sprzęt.

Pozniej dowiedziłem się dopiero że czasem jak to w PL bywa brak homologacji lub aktualnego badania technicznego urządzenia. Więc ta linja obrony oprzepadła

bo jeśli nawet nie mieli to w sądzie pokazą inny radar z papierami:-)

Never Say Never Again!
Opublikowano
Przeczytaj sobie w dziale pytania i opdpowiedzi o bmw jest podobny temat "sposob na fotoradar"
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
Przeczytaj sobie w dziale pytania i opdpowiedzi o bmw jest podobny temat "sposob na fotoradar"

Po pierwsze, ten sposob na fotoradar jest nic nie wart.

Po drugie, to NIE BYL fotoradar.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i