Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio moje autko zaczeło dość dużo palic przynajmniej mi sie tak wydaje bo 19l na 100km dla silnika 2,0 to duzo. Podejrzewam ze to sonda nawet ostatnio ją wykręciłem i tu moje zdziwienie, jak ją potrzasnolem to cos tam w srodku sie obija tak jak by cos w srodku było urwane wie ktos czy tak powinno być. Proszę o odpowiedz. musze jeszcze ja miernikiem pomierzyc i sprawdzic czy działa ale mysle ze jest do wymiany bo raczej nic nie powinno sie urywac w niej.
Opublikowano
nic nie powinno sie urywac w niej

... widocznie poszła porcelanowa izolacja pomiędzy grzałką sondy a jej korpusem , wymianka i reset kompa , kabla nie niszcz bo te dostepne mają po 40 - 50 cm a Ty masz 1.30m ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Tak myslałem dzięki. A co myślicie o tych sondach uniwersalnych z allegro? Wogóle to lepiej kupić ta z allegro uniwersalna czy może używaną ale oryginał? Dodam ze mam sonde Boscha a zaglądałem do realOEM i tam mi pokazuje ze powinna być siemensa.
Opublikowano
... z używką daj sobie spokój - wytrzymuje ok 100 000 km w zależności od paliwa - kupisz złom i pieniądze w błoto - Ty masz z 4 -ma kablami - biąły, biały - grzałka , czarny - impuls i biały - masa - wpisz do wyszukiwarki - niedawno tłukliśmy ten temat więc będzie świerzy - tam się wszystkiego dowiesz ...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
dokladnie to sprawdź bo rzeczywiście w 2l silnikach M50 częsciej spotyka się sondy tytanowe niż boschowskie cyrkonowe. No i oczywiscie dziłają na zupełnie innej zasadzie. Napisz jaka masz przepływke bo zazwyczaj jak przepływka jest siemensa to i sonda też, i na odwrót boscha to i sonda bosch.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Wymienilem sonde ale spalanie pozostało na tym samym poziomie.

gelu - a błąd sondy w komputerze wykasowany ? sam się nie wykasuje i dalej będzie chodził jak w trybie awaryjnym ...

Opublikowano
Wymienilem sonde ale spalanie pozostało na tym samym poziomie.

gelu - a błąd sondy w komputerze wykasowany ? sam się nie wykasuje i dalej będzie chodził jak w trybie awaryjnym ...

Bład w kompie to tylko informacja dla dignozującego, nie ma wpływu na pracę z dobrą sondą. Zaadoptuje się sam, natomiast zostanie ślad że kiedyś były z nią problemy

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Przepływke mam boscha i sonde tez taka miałem. Zmieniłem ja na uniwersalna ale teraz zastanawiam sie czy to było dobre posunięcie. W każdym razie bede chciał podłączyć furke pod komputer i konkretnie sprawdzic co sie dzieje z nią złego. Narazie dzieki serdeczne za info. Jak juz zdiagnozuje to sie odezwe. :)