Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdy jadę ze stałą prędkością co jakiś czas 10-20 sekund następuje przerwa i auto dalej jedzie... taki chwilowy spadek obrotów...

sonda lambda nowa, przepływomierz oglądałem i czysty w środku, klapka chodzi bardzo płynnie.

Druga sprawa to pali chyba trochę za dużo, gdy włączę tempomat na 90 km/h na równej drodze mam spalanie trochę ponad 11... powinno być chyba około 8-9 prawda? Ile macie w swoich 735iA?

Pozdrawiam

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

duze spalnie i przerwy w pracy moga byc spowodowane usterka katalizatorow ,mozesz sie tym zainteresowac i je sprawdzic ,a co do spalania to moje e38 735i przy okolo 90km/h pali mniej wiecej 8 litrow.

Opublikowano

Tak jak misio_987 napisał, zbadaj stan świec, szczeliny między nimi, stan przewodów, najlepiej zamieniając na pewne i nie zapomnij o rozdzielaczu i cewce. Każdy gorszy styk ma wpływ na kulturę pracy silnika i zurzucie paliwa. Moje cudo mieści się w 9 litrach choć nie mam tempomatu.

pzdr

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
Tak jak misio_987 napisał, zbadaj stan świec, szczeliny między nimi, stan przewodów, najlepiej zamieniając na pewne i nie zapomnij o rozdzielaczu i cewce. Każdy gorszy styk ma wpływ na kulturę pracy silnika i zurzucie paliwa. Moje cudo mieści się w 9 litrach choć nie mam tempomatu.

pzdr

no to mało Ci pali.mi w trasie jak jade naprawde delitatnie ok 90km/h to nie zejdzie mi ponizej 11L

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
no ale ja niestety mam gaz;/ juz ja kupiłem z gazem.ale wiesz misio_987 TY masz po pierwsze 3.0 a po drugie V8 to jest ekonomiczniejszy silnik

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
no ale ja niestety mam gaz;/ juz ja kupiłem z gazem.ale wiesz misio_987 TY masz po pierwsze 3.0 a po drugie V8 to jest ekonomiczniejszy silnik

ale cię pociesze bo jak mi śię zwiesi komp to jest bieda się zmieścić w 12 haha