Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najtanszy alarm z mozliwosci sterownia centralnym zamkiem to wydatek kilkudziesiecu złotych , gode polecenia alarmy zaczynaja sie od 200zł w gore ...

z tanich to np Silicon Ultimate ARS , o ile dobrze pamietam PZU daje z tym alarmem 10 % znizki na AC ( jezeli alarm zostal zalozony w profesjonalnym zakladzie )

z drozszych - Exus V3100

wszystko jednak zalezy od tego jak alarm zostanie zamontowany - najlepiej montowac samemu i umiescic centralne w bardo nietypowym miescu , oslonic syrene ...

Opublikowano

W e34 TDS jak otworzysz maske i tam gdzie masz przekaźniki wyjmij zółty stycznik/przekaźnik. Gwarantuje, że nikt go nie odpali. Nie wiem jak w innych modelach ale w e34 525 tds napewno to działa

Pozdrawiam

Opublikowano

xsilver nie badz taki wielki pan znawca bo chlopaki mowili ze chca centrala a przy okazji bo to niewielkie koszta jakis alarm ktory odgoni dzieciaki od auta. Nikt tu nie myli sterowania centralka i alarmem. Poprostu czytaj dokladnie a nie wysmiewasz sie z chlopakow.

Florek a wez pod uwage ze dobry zlodziej jak zobaczy ze nie ma tego przekaznika to zamknie auto i zrobi to tak ze nawet sie nie skapniesz ze w nim grzebal i wroci nastepnej nocy juz z takim samym w kieszeni kupionym w sklepie..

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

xsilver nie obrażaj się tu odrazu bo doceniamy Twoja wiedze i tacy ludzie jak Ty są tu potrzebni ale poprostu czytaj dokładnie posty innych i nie rob z nich ludzi ktorzy nic nie wiedza.

Najlepiej jest przy zalozeniu alarmu zalozyc go w innym miescie. Najlepiej zadzwonic do kogos i umowic sie na dokladny termin zeby gosc nie chcial odstawiac nasze auto na jakis czas tylko żeby robil od reki przy nas. No i wtedy mozemy tez dodac swoje trzy grosze. Oczywiscie najlepiej sie nie pucowac gdzie mieszkamy i dokladnie skad jestesmy. Ludziom sie nie ufa w takich kewstiach pamietajcie. Pozdrawiam.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
xsilver nie obrażaj się tu odrazu bo doceniamy Twoja wiedze i tacy ludzie jak Ty są tu potrzebni ale poprostu czytaj dokładnie posty innych i nie rob z nich ludzi ktorzy nic nie wiedza.

Z ust mi to wyjołeś .

Ps. Jak sterowania nie miałe tak nie mam.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Jeśli chodzi o zabezpieczenia anty kradzieżowe i anty porwaniowe to ja osobiście korzystam z KD 2006. Układ z kartą której nie potrzeba nigdzie przykładać wkładać wystarczy ją tylko mieć przy sobie. Jak nie masz to auto odpalisz ale na kilka sekund po czym zgaśnie i ciągnąć zostanie go tylko włokiem. Osobiście jestem z niego zadowolony Pozdrawiam