Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie o wyposazenie bagaznika w modelu e34 sedan.

szczegolnie interesuje mnie prawa strona bagaznika wiem ze napewno jest podnosnik i klucz do kol natomiast przy tylniej lampie na spodzie jest taki dosc spory metalowy uchwyt na cos hm chyba wiekszego bo uchwyt jest dosc spory w dodatku ma klamre na zapinanie,

no i wlasnie co to moze byc?? nigdzie nie moge znalezc ani w instrukcji ani na forum tej informacji.

ewentualnie jakie jeszcze nietypowe "gadżety" powinny znajdowac sie w bagazniku??

Opublikowano

Witam

Co prawda ja mam kombi i wszystkie akcesoria są w podłodze bagażnika ale z tego co opisujesz może to być uchwyt na hak holowniczy

Ja mam oryginalny hak odłączany i chowa się go w schowku i zapina gumową klamrą

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Co prawda ja mam kombi i wszystkie akcesoria są w podłodze bagażnika ale z tego co opisujesz może to być uchwyt na hak holowniczy

Ja mam oryginalny hak odłączany i chowa się go w schowku i zapina gumową klamrą

Pozdrawiam

no to wszystko jasne :) faktycznie mam hak odpinany wiec to bedzie do tego :wink:

szkoda tylko ze przez poprzedniego wlasciciela nie moge go sciagnac :duh: :mad2: :mad2:

Opublikowano
z prawej strony w bagażniku znajduje sie jeszcze, tzw. klin do podkładania pod koła i jak masz alu te bbs bmw to jest jeszcze na takim zatrzasku specjalny klucz do klapek od alu felg
http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif
Opublikowano

Witam

Tak - może poszukaj tego kluczyka do haku w schowkach popielniczkach itp

W ostateczności do specjalisty co by rozbroił patent

Jakbyś nie miał tej klapki zasłaniającej dziurę po haku to się do mnie zgłoś

Pozdrawiam

Opublikowano

....

jakie jeszcze nietypowe "gadżety" powinny znajdowac sie w bagazniku??

... to zależy od wersji ...

... ten klucz powinien być płaski , mieć czeroną okrągłą główkę , wkładasz go zamka , przekręcasz , od siebie gałkę - przekręcasz i powinien wyjść - jaknie to coś w rodzaju WD 40 .....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

o klucz juz tu sie nie rozchodzi poprostu jakis madry szpec przekrecil wczesniej wieloklin na tej osce na ktorej jest pokretlo. i efekt jest taki ze nie mam jak sciagnac haka przydalo by sie nowa galke wymienic na sprawna no ale najpierw trzeba odczepic stara :duh: :duh: :duh:

jezeli chodzi o podkladke pod kola to mam:) kluczyka do bbsa niestety nie:/ intrygowal mnie wlasnie ten zaczep do haka:D

Opublikowano

Jak dasz radę zdjąć plastykowe pokrętło od haka to resztę załatwisz szczypcami po wcześniejszym wciśnięciu ośki.

P.S pod osłonką zamka na samym środku jest w głębi wkręt mnie udało się go wykręcić i całe pokrętło zeszło razem z zamkiem resztę załatwiłem szczypcami

Opublikowano

tak tylko ze cala oska jest juz wyciagnieta i hak jest zawieszony juz na stale. musze albo dorwac cala galke a stara jakas wywalic albo ostateczne rozwiazanie przyspawac na stale cala galke. :mad2: :mad2:

:roll:

oske wyciagnalem calkiem z galki bo nie mozna byla z nia nic zrobic no i po wyjeciu okazalo sie ze caly wieloklin jest zjechany :duh: