Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam !! załatwiłem ostatnio swoją bmwuszkę :( porażka. łapnąłem krawężnika pod domem i walnęłem miską olejową i... po oględzinach w warsztacie stwierdzono że silnik nie ma smarowania kontrolka bez przerwy świeci miska do wymiany smok również... wymieniłem i... nic ... dalej to samo silnik smarowania nie ma olej nie podaje na rozrząd czy to może być wina pompy olejowej .. pomocy !!!!!!!! :mad2: :jawdrop: :mad2:
Opublikowano
Może być tak że pompa nie może zassać oleju z miski. Spotkałem się z tym kilka razy i można albo zalać pompę od góry olejem albo wykręcić świece i kręcić rozrusznikiem aż ciśnienie zgaśnie.
Opublikowano
Kiedyś tak miałem w M20, nie mogła zassać oleju nawet jak kręciłem bez świec. Wykręciłem filtr oleju i strzykawką wlałem do kanału w bloku trochę oleju. Zrobiłem z dwa obroty wałem w lewą stronę i jak zakręciłem rozrusznikiem to zaraz złapał ciśnienie.