Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

Mam problem z moja 316. Ostatnio wymienilam wtryski i wszystko bylo dobrze przez 2 dni.

Rano odpalila bez problemu, ale po przejechaniu 5km zgasla. I nie dalo sie jej odpalić ani na benzynie, ani na gazie.

Po kilku godzinach sprobowalam znowu i odpalila od pierwszego strzalu. Myslalam, ze to moze jakis jej foch, ale nastepnego dnia powtorzylo sie to samo.

Dzisiaj pojechalam do warsztatu zapytac sie co to moze byc. Powiedzieli, zeby wymienic swiece.Auto po drodze mi nigdzie nie zgaslo(ale do warsztatu mam mniej niz 5km :) ), za to nagrzalo mi sie prawie do czerwonej kreski.

co sie dzieje??

czy to rzeczywiscie moze byc wina tylko swiec??

pozdrawiam i dzieki za wszelkie rady :)

Opublikowano

Czesc

Sprawdz cewke,czy sie nie grzeje.

Swice ,mozesz wykrecic i obejrzec,ale to chyba nie przyczyna.

Moze cos z tymi wtryskiwaczami nie tak?Moze cos z polaczenie listwy wtryskiwaczy/

Co do przegrzewania,to chyba normalna procedura:Visco,termostat,odpowietrzania.

pozdrawiam

Opublikowano

jedz do tego warsztau jeszcze raz i im powiedz ze zaplacilas za naprawe i chcesz zeby auto bylo naprawione a nie oddaja ci niesprawne auto i twierdza ze to swiece. prszed wymiana wtrysków swiece byly dobre wiec male prawdopodobienstwo ze na raz ci sie wszystko popsula :swiece ,wtryski i np termostat. Skoro sie podjali tej naprawy to teraz musza sie z tego wywiązac jesli nie potrafia tego naprawic to niech sprowadza sobie lepszych mechaników i im sami zaplaca za ta naprawe

zostaw auto w warsztacie i powiedz ze to wszystko ma byc zrobione i to najszybciej jak to jest mozliwe, w tym przypadku ty masz pierszenstwo powinnji odstawic inne auta na bok i najpierw naprawic twoje

nie cierpie takich patałachów którzy skonczyli zawodówke ,na praktykach nauczyli sie wymieniac kloski ,i olej silnikowy. a potem otworzyli sobie warsztat we wlasnym garazu.