Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serdecznie Witam

Od wczoraj z mojej beci wydobywają się jakieś bardzo dziwne dźwięki.

W czasie jazdy wszystko jest Ok natomiast po wyjęciu kluczyka zaczyna coś piszczeć pod schowkiem pasażarera.

Znajduje się tam mała zaślepka z dziurkami przypominająca głośniczek, to właśnie z tego miejsca wydobywa się tajemniczy dźwięk.

Dźwięk jest stały w jednym tonie nieraz zdarza się, że zaczyna chrabolić i milknie.

POMOCY :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Może to jakiś "zonk" z dokładanego alarmu [niefabryczny]? Nic tylko rozbierać schowek!

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
już tam zaglądałem i nic ciekawego nie znalazłem, a zaślepka z dziurkami, o której wcześniej pisałem to jest właśnie głośnik, z którego wydobywa się ten dziwny dźwięk
Opublikowano
U mnie z kolei w czasie jazdy niekiedy z tamtej okolicy wydobywają się trzy krótkie piski - i też nie za bardzo wiem dlaczego...
Opublikowano

A może poprostu zawór od klimy po wyłączeniu auta robi taki rezonans. U mnie tak było okazało się że latarka fabryczna w schowku robiła podobny rezonans.

Zrób taki mały test włącz auto ale musisz wyłączyć klime/nawiewy aby klimatronik był zgaszony. Niech pochodzi i wyłącz auto i zobaczysz czy bedzie dalej brzęczeć.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
albo porownaj ten dzwiek z odglosem wlaczania obiegu wewnetrznego i zmiany kierunkow nawiewu - powinny byc podobne ;)
Opublikowano
mialem to u siebie tylko ze u mnie to do tego ze piszczalo to po odpaleniu silnika po 3min silnik gasl ..byl to alarm..a dokladniej centralka ktora umieszczona byla za schowkiem...wymienilem ja i wszystko gra!!!

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.