Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam zamiar jechac z przyjacielem po samochod dla niego, Znalazl sobie pewien okaz i teraz ja mam pytanie czy moze ktos juz ja ogladal, bo dl amnie prezentuje sie ladnie. Z gory dzieki za wszelkie ORZYDATNE info na jej temat

http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_og=6257676&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&marka=BMW&id_region=15&z_dnia=-1&rok_produkcji_od=1999&rok_produkcji_do=1999&cena_od=25000&cena_do=30000&f_ilosc_drzwi=4%2F5&inte=on&gaze=on&biur=on&nr=1&key_unique=729662808f2a1f5a241dcd185f99a829

Edytowane przez Mily
Dla was to kilka liter, dla nas cale życie - B M W
Opublikowano
przebieg ma 200tys przynajmniej tak powiedziano, przed zakupem pojdzie pod kompa i sie sprawdzi.
Opublikowano

No tak, wiem co ma na myśli e46 :twisted2:

Ja mogę od siebie dodać, że mam jakąś alergię na auta z takimi lampami i z zestawami głośnomówiącymi.

Opublikowano
Dzieki panowie za wypowiedzi ale naprawde interesuje mnie opinia kogos kto moze juz ogladal na zywo ten samochod. Nie chodzi o to co sie komu podoba i na co ma alergie, tylko o to jak on sie prezentuje i w jakim stanie jest naprade. Pozdro i mam nadzieje ze odezwie sie ktos z konkretna odpowiedzia
Opublikowano
Jeszcze czy taki przebieg dla tego samochodu i silnika to wiele ??
Opublikowano
auto z wielkopolski , dla mnie to odrazu podejzenie ze było uszkodzone , kazdy wie ze z tych rejonów auta sa sciagane na handle i naprawiane najtanszym kosztem - niekoniecznie w przypadku tego samochodu , moze jest ok nie wiem nie widziałem go a dopoki nie pojedziesz i nie zobaczysz to nie wiesz :) , mimo wszystko ja bym dokładnie wypytał sie sprzedajacego o mankamenty przed wybraniem sie na wycieczke. pozdrawiam
jak ja kocham m-powery !!
Opublikowano
jutro pewnie pojade i sie wyjasni, mam tylko nadzieje ze nie bedzie to kolejny temat typu: nie polecam tego wozu nikomu :)
Opublikowano
Środek auta wygląda bardzo ,,przytulnie".Spójrz na przednią prawą felgę.Wyglada jakby dostała a później ktoś ją odklepał.[/qdzieki

dzieki chociaz za takie spostrzezenie i za uwazne obejrzenie autka. Jutro dam znac co i jak. Pozdro

Opublikowano
nie pisze że bezwypadkowy więc raczej wiadomo że coś było , felgi za nowe , pierwszy wł ale w PL zapewne więc sprowadzany , nie ma w opisie że kupiony w salonie w PL - wiem, że wrócisz wkurzony ja ten kolega niedawno co był po e39 ale taki jest handel , zadzwoń i zapytaj czy poda nr VIN -możesz powiedzieć że chcesz sprawdziś w rejestrze zastawów jeżeli nie to odpusć sobie jazdę
Opublikowano
a co moge sam sprawdzic po numerze VIN majac tylko komputer ?? czy musze jechac do salonu BMW
Opublikowano
jeżeli gość piszę , że I wł to powinien znać auto - wystarczy zapytać gdzie było serwisowane , gdzie kupowane i poprosić o VIN dla sprawdzenia , jak już pisałem , coś będzie nie tak to będzie kręcił że nie wie itp. Kiedyś zapytałem o VIN pewnego gościa / miał e46 330xd / i zaraz zmienił temat że ma już kupca , że już mu dzwoniłże jedzie - odpościłem i dobrze
Opublikowano
jeżeli gość piszę , że I wł to powinien znać auto - wystarczy zapytać gdzie było serwisowane , gdzie kupowane i poprosić o VIN dla sprawdzenia , jak już pisałem , coś będzie nie tak to będzie kręcił że nie wie itp. Kiedyś zapytałem o VIN pewnego gościa / miał e46 330xd / i zaraz zmienił temat że ma już kupca , że już mu dzwoniłże jedzie - odpościłem i dobrze

Zrozumialem :) tylko nie wiem co moge sprawdzic majac dostep do netu za pomoca numeru VIN jak pisalem wyzej :) czy musze jechac do salonu czy sam moge cos sprawdzic, jak sam to co i jak, o to mi chodzi :)

Opublikowano

Zrozumialem :) tylko nie wiem co moge sprawdzic majac dostep do netu za pomoca numeru VIN jak pisalem wyzej :) czy musze jechac do salonu czy sam moge cos sprawdzic, jak sam to co i jak, o to mi chodzi :)

Myślę, że kolegom chodzi o kontrolne "straszonko" i reakcje sprzedającego

Opublikowano
nie kazdy sprzedajacy da sie tak latwo zastraszyc :) wolalbym wiedziec co mu odpowiedziec jak zapyta dlaczego mi to potrzebne i co chce tym sprawdzic itp :) bede naprawde wdzieczny za odpowiedz :)
Opublikowano

VIN może Ci rozkodować któryś z kolegów z forum, poszukaj tematu to sie zorientujesz co i jak. Dzięki temu będziesz wiedział z jakim wyposażeniem samochód wyjechał z fabryki, wszystko od koloru przez rodzaj tapicerki po liczbe AirBagów. Będziesz mógł porównac czy wszystko się zgadza.

Opublikowano
Nie musisz nic sprawdzać jak nie chcesz , ważne czy co gość go poda czy nie , jeżeli poda to oznacza że nie ma nic do ukrycia a to już + , zapytaj gdzie był serwisowane i zakupiony , na końcu zaznacz ,że nie jedziesz sam tylko z osobą kompetentną w sprawach blacharki samochodowej i że w razie czygo zwraca koszty - to są podstawoe rzeczy , po tych pytaniach gość mięknie i mówi co było nie tak aa tio ważne bo zdjęcia nie oddaja faktycznego stanu auta , opis tym bardziej , brak bezwypadkowości w opisie dla mnie oznacza jedno
Opublikowano

autko kupione :) Koles przy rozmowie o VIN-ie i propozycji wyjazdu do centrum diagnostyki samochododwej nie mial zadnych sprzeciwow. Autko nie jest bez wypadkowe. Pokazal zdjecia jak wygladalo i mialo ruszone nadkole tylnie i drzwi lewa strona tyl. Dzrzwi wymienione i element tez wymieniany. Diagnosta sie niczego nie dopatrzyl co by moglo zle wskazywac na autko. Nawet amorki mialy po 70 proc sprawnosci. Wiec kupilismy :)

Prowadzi sie bajecznie na gladkiej nawierzchni ale na koleinach to trzeba walczyc troche bo ma felgi 16 oponki 225 :) ale zalozy sie zimowki 15 195 i bedzie extra :) Jak wsiadlem pojezdzic w trasie i po miescie z mojej E36 318 93r to sie poprostu zakochalem :D

Dzieki Panpowie za wszystkie wypowiedzi i czas poswiecony na ten post, niektore naprawde sie przydaly :D