Skocz do zawartości

JAK SPRAWDZIĆ CZY SONDA LAMBDA JEST SPRAWNA???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM WSZYSTKICH :D

MAM E36 325i + LPG

PALI MI OK 19 LITRÓW GAZU, PODOBNO JEST TO SPOWODOWANE SĄDĄ LAMBDA, JAK SPRAWDZIĆ CZY TO JEST TO CZY MOŻE JEST JAKAŚ INNA PRZYCZYNA TAKIEGO SPALANIA

POZDRO

Opublikowano

19 to Twoim zdaniem dużo?

Mnie sie wydaje że jak na Twoj silnik to chyba normalne :roll:

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

Najlepiej jak pojedziesz podpiac sie pod komputer wtedy zdiagnozuja ci silnik i bedziesz wiedzial doklednie co go boli bo jadnak 19 litrow to troszke za duzo

-pozdro-

Opublikowano
... o jak łyka Pb ? podjedź gdzieś do dobrego diagnosty - taniej wyjdzie - niech zobaczy na analizatorze spalin jak pokazuje dla LPG a potem na PB - wyniki będą podobne to sonda , / wymiana i reset kompa / jak inne dla tych źródeł zasilania to regulacja instalacji LPG ale w dobrym warsztacie tam gdzie mają analizator - jak nie znasz dobrze warsztatu to kwestia zaufania do fahowca , czy nie wciśnie kitu , przed Swiętami liczą że skasuje i spławią ... potem jeszcze raz przy ponownej regulacji .
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

nie wiem jak jest akurat w bmw ale w wiekszosici sa to sondy 1 voltowe wiec do czarnego przewodu i masy podlaczasz voltomierz na rozgrzanym silniku jezeli plywa z wakresie 0-1 volt to sonda jest sprawna jezeli nie to do wymiany.

pozdro.

e39 3.0D
Opublikowano
...ostatnio ktoś pisał na forum że w jego modelu jest 5V - teraz nie pamietam gdzie to było ... może autor to czyta i wklei swój temat :wink:
* - w zależności od typu i wyposażenia