Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moje e36 2.0 m50 nie ma mocy jak jest zimne.Dokładniej jeżeli wskazówka temperatury znajduje się w niebieskim polu, silnik jak gdyby dławi się i brakuje mu mocy(zaczyna jechać dopiero na wysokich obrotach).Kiedy wskazówka temperatury znajduje się już na końcu niebieskiego pola i jade z równo wciśniętym pedałem gazu samochód nie ciągnie, a gdy tylko wskazówka przejdzie poza niebieskie pole auto startuje jak z procy.Co może być przyczyną takiego zachowania?Pozdrawiam
Opublikowano
To nie jest normalne wręcz niebezpieczne, bo gdy trzebaby ruszyć szybciej to samochód zadławiłby się.Jak zimny to jest dziura pod nogą, silnik cały się trzęsie.
Opublikowano
U mnie na zimnym ładnie lata - praktycznie tak jak na rozgrznym z małeńka niezauważalna różnica.
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
Witam moje e36 2.0 m50 nie ma mocy jak jest zimne.Dokładniej jeżeli wskazówka temperatury znajduje się w niebieskim polu, silnik jak gdyby dławi się i brakuje mu mocy(zaczyna jechać dopiero na wysokich obrotach).Kiedy wskazówka temperatury znajduje się już na końcu niebieskiego pola i jade z równo wciśniętym pedałem gazu samochód nie ciągnie, a gdy tylko wskazówka przejdzie poza niebieskie pole auto startuje jak z procy.Co może być przyczyną takiego zachowania?Pozdrawiam

witam

Mam w sumie podobne objawy i wiem, że nie jest to normalne, poniewaz wczesniej tego nie było (u mnie jest tak jeśli trzymam obroty w okolicach 2 tys.bez dodawania gazu - jeśli wcisne mocniej gaz to idzie bez problemu). Czy to może być sonda, czy sugerując się wskaźnikiem temperatury silnika, jest to jakis czujnik temperatury? Czy ktoś miał juz coś takiego i to zwalczył?? :D

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża