Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

w zwiazku z kolejnym powiekszeniem sie rodziny zaczynam miec "problem" - otoz do mojej "pieknisi" E34 wchodza spokojnie 2 foteliki dzieciece z tylu

ale, sie wlasnie dowiedzialem, ze ... 3ci bobas w drodze wiec chcial nie chcial musze zmienic/dokupic auto

nie chcialbym zadnego autobusu kupowac - chcialbym zostac przy bmw

wiec mam pytanie do tych co wiedza: czy wchodza 3 foteliki z tylu do E65/66/38 ew nowej 5ki (najlepiej kombi ale to sprawa wtorna) ?

bo jak nie wejda to zostaje tylko zmiana firmy a to mi sie NIE USMIECHA !

prosze o info... niestety nie mam wolnej 7ki zeby to sprawdzi organoleptycznie

podro

zh
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jesli chodzi o miejsce to do E38 trzy "trony" się mieszczą. Środkowy fotelik wg. mnie powinien mieć własne pasy - tak dla bezpieczeństwa.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Jesli chodzi o miejsce to do E38 trzy "trony" się mieszczą. Środkowy fotelik wg. mnie powinien mieć własne pasy - tak dla bezpieczeństwa.

dzieki, te co mam 2 maja wlasne pasy

a jeszcze jakby ktos dorzucil info o 65/66 ew nowej 5ce ? dzieki

zh
Opublikowano

a tak wogole to gratulacje.. :cool2: :cool2:

bierz e38 super auto i prawdziwe bmw..bo e65 to juz nie..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
a tak wogole to gratulacje..

bierz e38 super auto i prawdziwe bmw..bo e65 to juz nie..

dzieki

z e38 jest tylko jeden problem: za miesiac bedzie miala 6 lat (jaka by nie byla ) tak ? bo o ile sie orientuje to 2001r byl ostatnim...

a ja bym chcial teraz juz auto do ok 2 lat, do 60 tys km, diesel, automat... oj, oj oj

ale jak do tej pory nie znalazlem wsrod bmw ladniejszych ksztaltow niz 7ka L w budzie E38... (no, ale to imho)

zh
Opublikowano

tak masz racje w 2001 roku ostatni model e38

a dokladnie ostatnia 7ka e38 wyszla w dniu kiedy sie urodzilem czyli 27 lipca

niektorzy mowia ze e65 to porazka..kiedys nawet czytalem pewna str o gosciu co kupil nowa z salonu e65 i zrobil specialna str..na tej str jest zamieszczona pewna jego niemila historia z tym autem..

a mi ogolnie nowe bmw sie nie podobaja i juz nie raz slyszalem nieciekawa opinie na temat tych modeli

Opublikowano

niektorzy mowia ze e65 to porazka..kiedys nawet czytalem pewna str o gosciu co kupil nowa z salonu e65 i zrobil specialna str..na tej str jest zamieszczona pewna jego niemila historia z tym autem..

czytalem ja dokladnie

niestety, serwis bmw nie stanal na wysokosci zadania w ogole

choc ostatnio czytalem kilka gwarancyjnych umow z roznych firm produkujacych auta - zadnia nie zapewnia wymiany auta tylko doprowadzenie go do stanu uzywalnosci - nawet juz o oryginalnych czesciach nie pisza

ech, szkoda gadac - a moj ojciec dalej ma mesia z 1978 roku i do dzis nim pomyka - to se ne wrati pane ;-(

choc jakbym gdzies natrafil na pieknie utrzymana i PEWNA E38 to chyba bym sie dlugo nie zastanawial - jeszcze jakby byla L...

zh
Opublikowano

Jest kilka rozwiazań:

1. Żona z tyłu w środkowej części, dzieci z boku, najmłodsze z przodu.

2. Modyfikacja środkowego fotelika tak żeby się mieścił

3. Zakup vana na okres przejściowy (bardziej opłacalne i wygodne)

4. Dwa auta marki BMW

Tak się zastanawiam (bo nie wiem) czy boczne kurtyny powietrzne nie przeszkadzają fotelikom?

ech, szkoda gadac - a moj ojciec dalej ma mesia z 1978 roku i do dzis nim pomyka - to se ne wrati pane ;-(

Najpierw martwisz się, że 6 letnie BMW jest gorsze od np 3 letniego, a potem chwalisz prawie 30 letniego mercedesa :)

Opublikowano
Jest kilka rozwiazań:

1. Żona z tyłu w środkowej części, dzieci z boku, najmłodsze z przodu.

w swojej nie mam odlaczania przedniej poduszki wiec wg najnowszych przepisow nici z fotelika z przodu ale pewnie w nowych juz tak nie jest ;)

3. Zakup vana na okres przejściowy (bardziej opłacalne i wygodne)

tego chce uniknac

siedzialem w kilku nowych vanach: C8, grand voyager - niby maja wszystko ale ... to nie jest juz bmw ;(

ech, zeby BWM nie robilo vanow ...

4. Dwa auta marki BMW

dwa auta i tak beda ale ciezko np 1000km robic na 2 auta - nie w tym tez rzecz

Tak się zastanawiam (bo nie wiem) czy boczne kurtyny powietrzne nie przeszkadzają fotelikom?

tu tez rozumiem, ze mowimy o nowej ;)

Najpierw martwisz się, że 6 letnie BMW jest gorsze od np 3 letniego, a potem chwalisz prawie 30 letniego mercedesa :)

to bylo westchnienie do starych DOBRYCH trwalych rozwiazan ;)

zh
Opublikowano

ja tam wiem o czym mowisz..chodzi mi o stare mercedesy..to byly auta ktore do dzis jezdza..i mam sentyment do aut z tamtych lat a szegolnie do mercow..bo to byly prawdziwe niemieckie czolgi..np w123..mercedes nic nie zarabial na czesciach ..a teraz odwrotnie..

przyklad? zobaczmy i porownajmy sobie ceny starszej s-klasy..w140..300 turbodiesel 97/98rok..caly czas bez konca okolo 60tys zl..a ta nowa porazka..

ach ale bmw e38 ..do tego auta nie trzeba bylo mnie przekonywac..ale wachalem sie miedzy e38 a w140..e38 jest fajniejsza i piekniejsza ..oby byla tak wytrzymala jak w 140..

Opublikowano

piekna,bardzo piekna..i te fele..malina..

widzisz teraz przyznam ci racje..super kolor i piekne fotele.. :cool2:

Opublikowano
zyghom

haha to sie chyba o nia pobijemy :P

bic sie nie bedziemy - ja mam miec 3cie dzidzi dopiero za pol roku wiec do tej pory mam czas na wybranie autka

ale obie sa odjazdowe - tyle, ze do tej pierwszej jest 2 tys km ode mnie ;(

na razie rozpoznaje rynek ;)

dalej nie wiem czy wejda 3 foteliki do nowej 5ki - nikt nie chce rzeknac slowka ;(

zh
Opublikowano

Dzisiaj w celach testowych umieściłem dość swobodnie trzy foteliki dziecięce w Oplu Astra mojej żony :jawdrop:

W sumie to nic odkrywczego jeśli spojrzy się na ukształtowanie kanapy Opla i BMW. Obawiam się, że trzy foteliki do żadnej BMW na tylna kanapę nie wejdą. Czym bardziej luksusowe auto tym gorzej.

Opublikowano
Dzisiaj w celach testowych umieściłem dość swobodnie trzy foteliki dziecięce w Oplu Astra mojej żony :jawdrop:

W sumie to nic odkrywczego jeśli spojrzy się na ukształtowanie kanapy Opla i BMW. Obawiam się, że trzy foteliki do żadnej BMW na tylna kanapę nie wejdą. Czym bardziej luksusowe auto tym gorzej.

ciekawe jak ja to powiem mojej :modlitwa:

zh
Opublikowano
zyghom

1.gratulacje :cool2:

2.usg już było :?:

3. może 1 więcej fotelik nie wystarczy :idea:

buhahahaaa

moze nie... ostatnio byly 2 za jednym "machem" ale jedno niedoczekalo ;(

ale masz racje, trzeba sie wstrzymac z wyborem ;)

zh