Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie mam pytanko odnośnie wycieraczek do E-39.Jakiej firmy polecilibyście wycieraczki i ile mniej więcej może kosztowac komplet? Dziękuję i pozdrawiam :)
Opublikowano

ja kupowałem VALEO ale w sklepie jakoś 120 zł - sprawdzają się super - kupowałem jak były mrozy i dopiero teraz myśle o wymianie

BOSCH jakoś mi nie leży - miałem kilka razy w innych autach i długo nie pochodziły.

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
A ja jeszcze zapytam się co do wycieraczek.Czy jedna wycieraczka jest podwójna?tzn pod ta dłuzszą jest taka krótsza przynajmniej u mnie teraz tak jest,ale nie wiem czy jest tak w oryginale poniewaz kupiłem auto 1,5miesiąca temu i nie wiem czy mam oryginalne.Czy te ,,valeo,, i ,,bosch,, równiez sa podwójne? dziękuje i pozdrawiam.
Opublikowano
No własnie tak też myślałem że w oryginale montowane sa pojedyncze a u mnie siędza jakies podwójne i tylko szybe całą mam porysowaną od strony pasażera bo nie ma tej dolnej która jest pod tą górną dłuzszą,a wymontować nie da sie jednej trzeba cała wymienić.co dziwne u mojego kolegi w 530d z 2000r również nie ma tego samego pióra z tej samej strony.Z tego co widziałem u mnie i u kolegi te krótsze pióra wogóle nie przylegają do szyby i chyba nie są do zbierania,więc jakie maja zastosowanie?Powiedzcie co o tym myslicie.Dziekuje i pozdrawiam(sorki za nie umiejetnośc opisania problemu)