Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

po kilku godzinach przeszukiwania forum postanowiłem założyć nowy watek. mam od nie dawna e34 520i touring i zastanawiam się gdzie może być w kombi schowane ucho do holowania bo nie wiem czy mam kupować czy po prostu nie potrafię znaleźć :oops: :oops: :mad2: :mad2:

Opublikowano

Witam

W moim znalazłem to ucho w schoku bagażnika tym mniejszym zaraz za fotelami

Niestety leżało ono tam luzem na haku holowniczym . Nie miałem nigdy czasu znaleźć tam wytłoczenia w plastku które by do niego pasowało

Jutro się przyjżę czy to ucho należy w ogóle do BMW czy też może jest nabyte przez poprzedniego właściciela

Pozdrawiam

Opublikowano

Przyznam, że u siebie nie sprawdzałem, ale wydaje mi się, że:

- ucho do holowania z przodu znajduje się pod zaślepką, koło lewego halogenu

- ucho do holowania z tyłu jest pod zaślepką w dolnej części zderzaka.

No chyba, że tam są tylko otwory do wkręcenia rzeczonego ucha...

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
oki dzięki za odpowiedz poszukam jeszcze z tyłu mam ucho na stałe a z przodu no właśnie nie wiem bo wszędzie jest napisane ze tam powinno być wkręcane no nic jak coś odkryje to napisze :) :) :mad2: pozdrawiam
Opublikowano

Dzisiaj pogrzebałem i oto co wykryłem :) w moim 520 i touring z 95 r i z tyłu i z przodu mam stałe uszy do holowania :) :lol: z tyłu po lewej stronie a z przodu po prawej stronie czyli odpada mi zakup jakis dodatkowych uszu :norty: :duh: :dance:

dzieki za odpowiedzi i za dobre chęci

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak czytałem i czekałem...

Mam E34, miałem poprzednio E34 i zawsze były stałe "uszy" do holowania z tyłu i z przodu. Myślałem, że może w touringu jest inaczej, ale byłoby to dziwne. na szczęście jest "normalnie".

Kai
Opublikowano

A nie mówiłem?

Sprawdzać w moim TDS nie sprawdzałem, ale pamiętam, jak kiedyś holowałem ojca E34 524td, to miał ucho na stałe, za zaślepką. Widać nic sie nie zmieniło.

Ucho wkręcane w zderzak było za to w E30.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
ja niestety zasugerowałem się czyimiś podpowiedziami i tym ze na allegro są uszy holownicze do e34 a ze to moje 1 e34 i 1 bmw to dałem się omotać :roll2: a na forum nie namierzyłem odpowiedzi i stad ten temat jeszcze raz dzięki za odpowiedzi :cool2: :cool2: