Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe dobre Prezes :lol:

No własnie mam strasznie mieszane uczucia bo to niby niemiecka produkcja i powinny ładnie grać ale w świecie raczej nie ma prestizu ta firma. Boję się żeby mi po 2 miesiacach nie grały tak jak stary adapter :?

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

długi masz tan weekend - miałeś jeszcze olej zmienić :)

ale wracając do tematu, wyglądają kosmicznie a jakość dźwięku pewnie do bani. oryginały z noki lepiej grają od tego chociaż na początku może sie zdawać że te będą lepsze (zanim nie zaczną charczeć)

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano

Jutro zmienie bo teściu kanału użyczy :wink:

Poczekam jeszcze na 3 kometarze i jak beda takie same to sobie odpuszcze te "kosmosy 400W" :lol:

Opublikowano
Generalnie glosniki w polce to niezbyt dobry pomysl, a juz jajka (podoba mi sie bardziej okreslenie fasolki :mrgreen: ) to kompletna pomylka. A Boschmann (kto Ci nagadal, ze to niemieckie? :modlitwa: ) to totalny bazar. Jak masz fabryczne Nokie to je zostaw, a jak chcesz bas to suba zaloz.
Opublikowano

dokladnie, zrob lepiej jak ja... wymiana kabli na takie bardziej profi, system na przód (u mnie JBL), wzmacniacz i do tego skrzynia.... (tyl mam ori Nokia)

zwracaj uwagę na markę i parametry. Ja dwa miesiące temu chciałem na audio wydać 1/4 tego co wydam.... :mrgreen:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
Ja mam na pomysł wstawić z przodu coś nowego, z tyłu owe jajka no i małego suba w bagażnik - wszystko żeby pociągneło z dobrego radyjka 4x50.
Opublikowano
Ja mam na pomysł wstawić z przodu coś nowego, z tyłu owe jajka no i małego suba w bagażnik - wszystko żeby pociągneło z dobrego radyjka 4x50.

Sub z radia :modlitwa: ratunku? Czy nie dociera do Ciebie, ze jajka nie maja sensu? A juz w polaczeniu z subem :duh: Zmien najpierw przod - jak radzi prezes - a potem pomysl nad reszta. Te Boschmanny to kasa wyrzucona w bloto.

Opublikowano
Mowie o mały subie takim 16-20 cm. Nie chce mieć dyskoteki w aucie tylko przestrzenny dzwiek :8)
Opublikowano
yeahman, domyslam sie, ze jestes "czlowiekiem allegro" (jak dzieci neostrady) i nie masz zamiaru nawet pytac profesjonalistow. OK, zakladaj te boszmany i inne jungleaudio i zapros mnie na odsluch... chetnie przyjadę... :twisted2:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
Eeetam Prezes przesadzasz. Tak tylko to z allegro podałem przypadkowo. Mam speca od car audio - chodzilem z nim do liceum ale teraz chwilowo wyjechal :? chyba jednak ze sprzetem poczekam na niego.
Opublikowano
przez tego suba mozesz spalic koncowki mocy w radiu. Przeciez nie amsz 5 wyjsc. Jesli polaczyz w szereg z ktorym z glosnikow to bedzei prawie ni slyszaleny ten sub i szkoda miejsca. Jesli antomiast dasz rownolegle to rezysatncja bedzie miala 2 ohm i mozesz spalic koncowke. NIe trzyma sie to kupy. Boschman to nie firma. Zagraja tak jak inni mowil przez jakis czas a potem beda sie niszczyly. Jesli sub to tylko wzmak. Inaczej sobie narobisz niepotzrebnych kosztow.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

lepszym rozwiazaniem bedzie tani Pioneer albo Hertz DCX690 moze jakis JBL. Bo kasy zbytnio nie masz chyba na takie sprzety drozsze. Kupisz takie srednie za ok 250zl. Sam mialem kiedys Pioneery 6x9 w Cinquecento i przyzwoicie zagraly pod samym radiem. Mysle ze Pioneer sa jednymi z najogrszych glosnikow z sredniej polki ale sa i dosc tanie wiec nie ma co narzekac. Natomiast boschmann nigdy do tej sredniej polki nie doskoczy. Ten Pionner o wiele lepiej zagra niz ten Boschmann. Napisz jeszcze ile chcesz pieniedzy na to przeznaczyc to bedzie latwiej. Sa jeszcze inne firmy wcale nie takie drogie.

Z tych co podalem przynajmniej podaja w miare realne dane glosnikow. I pamietaj zeby kupic glsoniki 4ohm!! W tych przedzialach cenowych nie ma sie co spierac ktore lepsze bo pewnie zagraja podobnie.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

jak chcesz żeby ci to służyło długie lata proponuje INFINITY albo JBLa to są w miarę dostępne głośniczki cenowo, a łupią całkiem nieźle, nawet te z bardzo niskiego przedziału cenowego.

Firma ma renomę i nawet jak coś robi hu....ego to robi to bardzo dobre ;)

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano

yeahman...jeśli chcesz mieć super odsłuch z dużym basem to zainwestuj w trzy rzeczy: wzmacniacz z przeciwfazą, dobre systemy na przód, tuba z 25cm głośnikiem. I to wszystko!

Jeśli chodzi o producenta to tutaj należałoby rozróżnić ze względu na podzespoły...bo nie ma jednego, który robi najlepsze wszystko...

Wzmacanicz to na 100% Rockford Fosgate jakąś dwukanałówkę lub dwie albo jedną czterokanałówkę ,najlepiej z serii Punch (można niedrogo używkę kupić)... głośniki na przód: nie ma chyba lepszych niż DLS (ich nawet najniższa seria bije na głowę jakieś tam Infinity)... głośnik basowy: również Rockforda polecam...to ich specjalizacja... jak się uprzesz to możesz wszystko Rockforda kupić...głośniki Pioneer'a to jedne z gorszych na rynku (mówię o markowych)... a jeśli chodzi o głośniki (przód system) za maaaałe pieniądze a z głębokim basem i soczystym sopranem + dobry średni ton...to tylko MB Quart'y... rada na przyszłość: nie sugeruj się tym co zobaczysz w markecie, Saturnie, Media Markt ,Allegro itp... bo to co naprawdę dobre nie jest pospolite ;)

...pamiętaj (!!!!)...głośniki na tylnej półce, w tylnych drzwiach itp to strata pieniędzy...one tylko zabijają dobre brzemienie...

Opublikowano
ze wzmakiem sie zgodze, ale z ta tuba to nie. Tuba nigdy nie bedzie lepsza od suba!! 25cm do BMW to zdecydowanie za malo. W sedanie jest blacha za siedzeniami z tylu i bas malo slychac. Conajmniej 12" Plus wzak konkretnej mocy. Ja mam 2*10" suby i myslisz ze nie da sie wytrzymac w aucie?? Jest przyzwoicie. Nastepna rzecz to nie zjezdzajmy z tematu. Kolega sie pyta o sprzecie za ok 200zl wiec nie wystarczy mu nawet na jeden glosnik DLS-a nie mowiac o wzmaku i reszcie. Do tego jeszcze nie ma radia czytajac jego watki. Rockford to dobra firma. Nie wiem jak z ich subami. Ale w tym watku zajmijmy sie czyms realnym dla niego. Tak samo moglbym zaczac pisac o Xetecach, Audisonach, genesis itp. Ale to byla by bajka dla tego watku. Moje zdanie sie nie zmienilo i tanio to mozesz dostac te kilka glosnikow o ktorych pisalem wczesniej.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
yeahman...jeśli chcesz mieć super odsłuch z dużym basem to zainwestuj w trzy rzeczy: wzmacniacz z przeciwfazą, dobre systemy na przód, tuba z 25cm głośnikiem. I to wszystko!

Jeśli chodzi o producenta to tutaj należałoby rozróżnić ze względu na podzespoły...bo nie ma jednego, który robi najlepsze wszystko...

Wzmacanicz to na 100% Rockford Fosgate jakąś dwukanałówkę lub dwie albo jedną czterokanałówkę ,najlepiej z serii Punch (można niedrogo używkę kupić)... głośniki na przód: nie ma chyba lepszych niż DLS (ich nawet najniższa seria bije na głowę jakieś tam Infinity)... głośnik basowy: również Rockforda polecam...to ich specjalizacja... jak się uprzesz to możesz wszystko Rockforda kupić...głośniki Pioneer'a to jedne z gorszych na rynku (mówię o markowych)... a jeśli chodzi o głośniki (przód system) za maaaałe pieniądze a z głębokim basem i soczystym sopranem + dobry średni ton...to tylko MB Quart'y... rada na przyszłość: nie sugeruj się tym co zobaczysz w markecie, Saturnie, Media Markt ,Allegro itp... bo to co naprawdę dobre nie jest pospolite ;)

...pamiętaj (!!!!)...głośniki na tylnej półce, w tylnych drzwiach itp to strata pieniędzy...one tylko zabijają dobre brzemienie...

toś pojechał , normalnie same rodzynki :duh: . Wytłumacz proszę wszystkim czemu ten wzmacniacz przez Ciebie polecony musi mieć koniecznie "przeciwfaze" ?

Sorka że sie czepiam ale nudzę sie dzisiaj , a tak moze ciekawa dyskusja się rozwinie :norty:

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
...to proste: chcesz słyszeć bas w bagażniku czy od frontu (czyt: idący od przedniej szyby)? jeśli wolisz, aby bas Cię "zaskakiwał" naturalnie a nie od tylca to wybierz opcję, o której napisałem ;)
Opublikowano

nio ok widzę że coś jednak piszczy w trawie ;) dla ścisłości dodam ze nazywa się to "regulacja fazy" bądż "mozliwość/opcja odwrócenia fazy" .

Tak jakoś śmiesznie to napisałeś .

Ale i tak imo polecam rozszerzyć swoje horyzonty poza przez Ciebie zachwalane marki .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
...widzę kolega z tych sprawdzających ;) ... a propos poszerzania horyzontów to z miłą chęcią się czegoś nauczę ;)