Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś już zakładał kamerę cofania lub widział coś takiego w e39 ?? Dowiedziałem się w serwisie iż można założyć do 5- ki e39 kamerę cofania. Jednak jak mi zaśpiewali cenę, to aż mnie "cofło" (nie pamiętam terza ile) :) Lecz jest podobno taka możliwość.

Rozumię iż obraz z kamery wyświetla się na monitorze navi ?

Spotkał się już ktoś z czymś takim i widział jak to działa ??

Myślę iż można to zrobić samemu i nie "zawracać głowy" ;) serwisowi

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano

Wiem tylko tyle, że istniało coś takiego w opcji a obraz faktycznie wyświetla się na monitorze navi.

Moim zdaniem lepsze jest PDC, wiem z autopsji bo czasem jeżdżę Primerą P12 i niestety kamerka nie pokazuje co się dzieje po bokach z tyłu i łatwo o kuku :mrgreen:

A w e39 był ciekawszy bajer, kamera szerokokątna z przodu pokazujązaca co się dzieje gdy np.wyjeżdżamy z bramy lub z pomiędzy samochodów.To może bardzo pomagać zamiast wysuwania nosa na czuja :cool2:

Opublikowano
Wiem tylko tyle, że istniało coś takiego w opcji a obraz faktycznie wyświetla się na monitorze navi.

Moim zdaniem lepsze jest PDC, wiem z autopsji bo czasem jeżdżę Primerą P12 i niestety kamerka nie pokazuje co się dzieje po bokach z tyłu i łatwo o kuku :mrgreen:

A w e39 był ciekawszy bajer, kamera szerokokątna z przodu pokazujązaca co się dzieje gdy np.wyjeżdżamy z bramy lub z pomiędzy samochodów.To może bardzo pomagać zamiast wysuwania nosa na czuja :cool2:

Koki.

Nie słyszałem o czymś takim (kamerka z przodu) :)

Ja wiem iż na samą kamerkę nie można liczyć, ale żeby się nią tylko wspomóc - 2 w jednym, patrzeć na obraz i słuchać PDC. ;)

W którym miejscu znajdowałasię ta kamerka z przodu??

Jak była kamerka z przodu i z tyłu, to obraz się dzielił na ekranie ??

Wie ktoś jak się to wszystko wogóle podłącza ??

Szymon

Opublikowano
Mam katalog zdodatkami do e39 po liftingu i tam pokazane są dwie opcje, kamera na przód i kamera na tył auta.W tej chwili nie pamiętam niestety czy obraz dzielił się na dwa czy nie.A jeżeli chodzi o zastosowanie kamery to faktycznie niezłe uzupełnienie PDC.

Koki.

Mógłbyć zeskanować ten katalog i przesłać mi na maila ??

Szymon

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam mój kolega założył do touringa na tył i działa.

Podłączył się do modułu TV i do biegu wstecznego, po wbiciu wsteczniaka pokazuje cały obraz

też mam zamiar kupić na alegro około150 zł.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Ta kamerka z linku raczej nie bedzie dzialac na fabrycznej navi poniewaz jest w palu.Rv camera w e39 obsluguje ntsc.Czy ma ktos namiar na sprawdzona i niedroga kamerke pod oswietlenie tablicy do e39 w ntsc???