Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dopiero co kupiłem 316i Compact 95`, mam książkę do auta ale po niemiecku :oops: i stąd moje pytanie:

Jak i czy w ogóle da się zmienić na wyświetlaczu(na którym jest zegar) żeby pokazało średnie spalanie i bodajże średnią prędkość?

Pozdrawiam

Z góry dziękuje za odp.

Opublikowano
mam książkę do auta ale po niemiecku

... poproś któregoś z kolegów którzy dostali - na Mikołaja na pewno Ci przeslą w normalnym języku - przeczytaj :

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=32448&sid=31f5dc95e293fa24df6e11551f2e1e8b

a wyświetlanie rodzaju komunikatów zależy od wersji komputera ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam! Dołączam sie do tamatu ponieważ jakiś czas temu stałem się szczęśliwym posiadaczem BMW 316 Compact z 94go roku. Na wyświetlaczu zegarka widać, że powinno wyświetlać coś jeszcze ale... niestety tylko zegarek działa. Przyciski są 2: (S/R) i (ikonka zegarka). Zegar daje sie przestawiać ale... jak przełączać pomiędzy śrenim spalaniem, kilometrami itd? Wiem, że udział w tym jeszcze bierze przełącznik kierunkowskazów ale... ni cholery nie idzie nic innego wyświetlić niż godziny. Instrukcje polskie jakie są tu podawane dotyczą innego modelu :-( Pomóżcie prosze :modlitwa:
Opublikowano
Dzieki ale problem polega na tym, że instrukcje z podanych przez Ciebie linków są do nowszych modeli albo coś :( Ja mam zegarek/komputerek obok wnęki na radio czyli tylko z 2 przyciskami i jedynie co zdążyłem się zorientować, to zmiana działa w połączeniu z .... dźwiegnią kierunkowskazów ale... ni cholery nie umiem tego użyc :(