Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Pewnie wszystkich rozwale pytaniem ... ale czy ma ktoś instrukcje do radia (jak w temacie - kaseciak). :D .

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

witam

chciałbym w końcu je rozszyfrować :worried:

tzn. jakie znaczenie mają niektóre klawisze (m.in.:BEST, DK, SCAN ...)

Potrafię tylko zmieniać stacje i je zaprogramować (poprzez przytrzymanie klawisza numerycznego)

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

witam

Wiem, że to stare radio, ale naprawdę nikt nie wie :?:

Mam też drudie pytanie - jak je wyjąć. Na forum znalazłem tylko info o bocznych zaślepkach (otwory lub przykręcane), ale u mnie nie ma nic takiego, a nie chce wyrywać przycisków :mrgreen:

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

miałem to radio przez chwilę, instrukcje po zagranicznemu... ale z tego co doczytałem i co mi wyszło metodą prób i błędów to niektóre funkcje działały w przypadku wysyłania sygnału przez stacje radiowe, był chyba nawet spis takich ówczesnych ('91r) stacji z niemiec, austrii itp... czyli coś na zasadzie RDSu - pojawiać się miały nazwy tych stacji, ale na obecnym RDSie to nie działa

scan, to jak nazwa wskazuje skanowanie częstotliwości w poszukiwaniu sygnału

Wyjmujesz je wyciągając pokrętło, potem podważasz lekko przedni panel, z tego co pamiętam ma zaczepy po bokach ale mogę się mylić. Dojdziesz do tego lekko go odginając i wyczujesz gdzie trzyma... spokojnie,bez obaw i z wyczuciem, na pewno nic nie połamiesz. Potem już bajka, dwie śruby na ibmus po bokach, które odkręcasz i wyciągasz radyjko.

A co do manuala, to daj sobie spokój, naprawdę nie ma tam nic do czego nie dojdziesz, żadnych ukrytych wodotrysków.

Pozdrawiam

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano
Ja mam takie radio i instrukcje ale jest po niemiecku. Jesli chodzi o wyjmowanie to tak jak oktaw powiedzieal. Po bokach osuwasz dwie zaslepki i wykrecasz dwa imbusy ktore sa pod nimi. Pozniej delikatnie wyciagasz radyjko. Jak bys mial problem to daj znac.
Opublikowano

witam

Dzięki za odpowiedzi - z wyciągnięciem nie ma problemu :cool2:

Co do tych przycisków, to np. "SC" skanuje po czym rozlega sie narastające "pikanie" ... i nic - żadnych zapamietanych stacji (pozostają te które sam wprowadziłem), czy to radio jakies uszkodzone?

Chyba czas pomyslec o nowym (już nawet cos znalazłem :D )

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

• 3 lata później...
Opublikowano

Odkopuje temat :P

jak zaprogramować stacje ??? bo nie mogę dojść do tego ?

Bavaria C Business < owe radyjko