Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wiem, że bylo dużo tematów o ET felg ale mam konkretny przypadek zastanawiam się nad zmianą felg teraz mam 17" ET chyba 35 i 8,5 cala szerokie, te co chciałbym załozyć to również 17" ale tył 10 cali i ET 20 a przód 8,5 cala i ET 35. Wiem że przód to napewno wejdzie bez problemu ale czy tył 10 cali wejdzie czy będzie konieczność wypchniecia rantów błotników tylnych? Zawieszenie jest dość twarde chociaż nie jest to "wóz drabiniasty", sprężyny niebieskie H&R.
BMW to pełnia życia.
Opublikowano

widze ze napaliles sie na brock B1 z allegro ..

tak - bedzie koniecznosc wypchania tylnich blotnikow - w tylnim blotniku miesci sie do srodka jedynie 8" przy ET ok 32-33 - jakiekolwiek mniejsze ET w SERYJNYM tylnim blotniku bedzie ocierac

dla przykladu - mam obecnie ET47 plus dystans 15mm wiec jest ET32 i przy 8" i oponie na to 225 z tylu czesto slysze tarcie ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Witam, czy się napaliłem, no nie wiem? Muszę jednak przyznać, że firma Brok robi felgi naprawdę kozackie i bardzo mi się podobają (oczywiście w rozsądnych rozmiarach, bo "german styl" jakoś do mnie nie przemawia). Te na allegro sa trochę zapuszczone, ranciki z tyłu i z przodu krawędź trzeba by wypolerowac na lustro i ładne kapcie założyć i wówczas byłyby to koła nadające się do jazdy. Chyba jednak będe musiał zrezygnowac skoro koniecznością będzie wypchnięcie błotników do takich felg. Szkoda roboty, bo błotniki mam ok. Poszukam może węższych albo zostane przy obecnych .

Dzięki za rozwianie niepewności moich, pozdrawiam.

BMW to pełnia życia.
Opublikowano

wszyscy ciągle o tych Brockach B1 gadają że aż mi sie łezka zakręciła :wink: , i tak sobie myśle żeby może na przyszły sezon powrócic do starychj śmieci :mrgreen:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img154.imageshack.us/img154/659/7ht5.jpg

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Witam jaki rozmiar masz tych felg?

jeśli chodzi o 17 calowe oryginalne Brocki B1 to chyba nie ma innych jak 8,5 przód i 10 cali tył na ET 20 :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
hmm KUJOn, nie wracaj .. zdecydowanie lepiej wyglada na M-systemach .. zreszta ty akurat wybor w felgach masz naprawde duzy :P
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

eclipse napisał:

jeśli chodzi o 17 calowe oryginalne Brocki B1 to chyba nie ma innych jak 8,5 przód i 10 cali tył na ET 20

Więc skoro nie ma innych rozmiarów 17" tych felg to mam pytanie czy jeżeli masz takie w swojej lali to czy poszerzałeś błotniki tylne? Bo nie moge się dopatrzec na tym zdjęciu czy są poszezone czy nie?

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
eclipse napisał:

jeśli chodzi o 17 calowe oryginalne Brocki B1 to chyba nie ma innych jak 8,5 przód i 10 cali tył na ET 20

Więc skoro nie ma innych rozmiarów 17" tych felg to mam pytanie czy jeżeli masz takie w swojej lali to czy poszerzałeś błotniki tylne? Bo nie moge się dopatrzec na tym zdjęciu czy są poszezone czy nie?

Pozdrawiam

kapeć 245/35/17 na feldze 10 cali z ET 20 + 4 osoby w aucie i można śmigać bez obaw,

P.S ostatnio z tyłu złapałem kapcia i założyłem rezerwową felge 7 cali z ET bodajże 42 to auto wyglądało jak na dojazdówce :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam (E36 320 copue) przód 225/40-17 tył 245/35-17 bez żadnych przeróbek, 4 osoby + pełny bagażnik, nic nie obciera. Z reszta taki rozmiar jest polecany przez producenta, jest to na naklejce na słupku gdy otworzysz drzwi kierowcy.

Pozdrawiam

• 11 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja powiem ze mam 9cio calowe felgi 17stki z tylu na oponie 225/45 i przy 2 osobach z tylu obciera...mam nowe amorki i obnizenie -50/20.
B M W