Skocz do zawartości

Kierunki przy zamykaniu i otwieraniu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Od wczoraj jestem wlascicielem BMW 525 tds i mam drobne pytanie. W moim BMW jak zamykam drzwi pilotem nie migaja migacze nie mam alarmu jedynie standardowy immo. Kluczyk 3 przyciskowy lock/unlock/bagaznik. Kolega ma identyczna i migaja kierunki, czy jest jakis sposob na wlaczenie tego? Rok auta 97. Zgory dziekuje za pomoc. Pozrawiam Tomek.
Opublikowano

Nie podlaczenie kierunków pod zamek/alarm jest najlepszym wyjsciem z mozliwych i ja bym tego nie zmienial, a cieszyl sie, ze tak jest.

Zlodziej probujacy wejsc do auta liczy sie z tym ze zamontowany jest alarm. Wyciaga migacz, wyjmuje żarówke i splata ze soba kabelek + i -

Otwierajac drzwi jakims urządzeniem zastępującym pilota, wywołuje mrugnięcie migaczy i powstaje zwarcie rozłączające alarm (syrene) i inne zapory. Zlodziej wchodzi do środka i odpala auto na krótko, odjeżdza.

Tak kiedyś wytłumaczył mi ten prosty mechanizm znajomy elektryk. Od tego momentu nie jestem zwolennikiem podłaczania migaczy pod ryglowanie zamków...

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

to chyba z "młodych wilków"

twój kolega może mieć innaczej zakodowany cały alarm

chodzi tu o to że niektóre funkcję alarmu się aktywuje a nie które nie np. że ma migać kierunkowskaz albo ma dać sygnał syreną , jak kolejnoś sygnałów pobudzających alarm jest priorytetowa itd.,

można to przeprogramować podejżewam że na modic 3 czy star diagnose

jeśli chcesz wiedzieć więcej to mogę się dowiedzieć dokładniej

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
Nie podlaczenie kierunków pod zamek/alarm jest najlepszym wyjsciem z mozliwych i ja bym tego nie zmienial, a cieszyl sie, ze tak jest.

Zlodziej probujacy wejsc do auta liczy sie z tym ze zamontowany jest alarm. Wyciaga migacz, wyjmuje żarówke i splata ze soba kabelek + i -

Otwierajac drzwi jakims urządzeniem zastępującym pilota, wywołuje mrugnięcie migaczy i powstaje zwarcie rozłączające alarm (syrene) i inne zapory. Zlodziej wchodzi do środka i odpala auto na krótko, odjeżdza.

Tak kiedyś wytłumaczył mi ten prosty mechanizm znajomy elektryk. Od tego momentu nie jestem zwolennikiem podłaczania migaczy pod ryglowanie zamków...

Hehe no własnie u mnie też nie migają kierunki i bardzo sie z tego ciesze :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
wystarczy ze przed podłonczeniem do kierunkowskaza kabelka dasz odpowiedni bezpiecznik i masz wszystko pod kontrolą
na volta core el can na volta core el lievore
  • 1 rok później...
Opublikowano
Chciałbym odgrzać temat i zapytać ponownie jak to jest z tymi kierunkami. U mnie też nie mrygają podczas zamykania a bym chciał aby jednak oznajmiało. Więc jak to jest można czy nie można to programować? Jeśli można to jakim kompem. Jeśli nie można to jak uczynić aby mrygały. Proszę o radę.