Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
U mnie w II gen było za mało płynu i parownik zamarzał jakoś dziwnym trafem i sie przełączał na benzynke, sprawdz czy nie ma wyciekow wiekszych, przy gazie chłodzenie jest bardzo ważne aby poziom płynu chłodniczego był odpowiedni zawsze
Opublikowano

No własnie sekwencja.

Mówisz czujnik na parowniku (...) zaraz to zasugeruje szpecą którzy pieprzą się z tym po parę godzin. Później wszystko niby gra a za chwilę znowu dramat.

Opublikowano

Co prawda czujnik może mieć wpływa na zmianę z gazu na benzynę ale to , że ci migoczą diody na centralce to chyba raczej nie jest to wina czujnika.

Ja stawiam na rozregulowany komputer albo sonda lambda. Jeżeli ona jest uszkodzona to wchodzi ci w tryb awaryjny.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
tak jak ci pisalem kolego na PW u kumpla w pasacie tez to przerabialismy....diody na tym wskazniku od instalacji swiecily jak na choince na zmiane :) okazalo sie ze sam ten wskaznik jest walniety jakies zwarcie robil czy cus juz dokladnie nie pamietam ....a jezeli ci sie przelacza to moze byc rowniez wina tego czujnika....ja mam go calkowicie wyjety i cos tam przerobione bo za dlugo trzebabylo czekac az mi przejdzie na gaz nie kalkulowalo mi sie poniewaz do szkoly mam kawalek...teraz ok 100m i mam juz na LPG :)
Opublikowano
ja mialem podobny przypadek ale jak jechalem na benzynie ! samo przelaczalo mi sie na gaz i znow benzyna , gaz benzyna i tak prawie w kólko . uszkodzony byl przelacznik gazu ktory znajduje sie w srodku auta . Wymienilem na nowy i jest idealnie . Facet w warsztacie powiedzial ze to nie to ale ja sie uparlem i mowie dawaj mi nowy i spadam . Okazalo sie ze mialem racje . Mowa jest o polonezie trucku ale przelacznik to przelacznik , kazdy sie moze popsuc ........

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano
tak jak ci pisalem kolego na PW u kumpla w pasacie tez to przerabialismy....diody na tym wskazniku od instalacji swiecily jak na choince na zmiane :) okazalo sie ze sam ten wskaznik jest walniety jakies zwarcie robil czy cus juz dokladnie nie pamietam ....a jezeli ci sie przelacza to moze byc rowniez wina tego czujnika....ja mam go calkowicie wyjety i cos tam przerobione bo za dlugo trzebabylo czekac az mi przejdzie na gaz nie kalkulowalo mi sie poniewaz do szkoly mam kawalek...teraz ok 100m i mam juz na LPG :)

Takie postepowanie nie jest zdrowe dla twojego silnika i reduktora - czujnik temperatury nikt przecież nie wsadził Tobie na złość :mrgreen:

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Dzisiaj wymienie ten przełącznik gaz/benzyna ale mam złe obawy. Wczoraj znowu mi szwankował ale do takiego stopnia , że jak wyłączyłem auto to centralka od gazu (ta w środku) świeciła się jeszcze przez 30 sekund.
Opublikowano

Trzeba sprawdzić:

- filtry,

- jakie błęde w kompie LPG,

- czujnik różnicowy,

- czujniki temp.

- masy i + instalacji,

- połączenia elektryczne,

- może też być padnięty komp LPG.

W diagnozie może pomóc odczytanie błędów takich jak np. za niska temp., czujnik temp uszkodzony, zbyt niskie ciśnienie gazu itd.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Trzeba sprawdzić:

- filtry,

- jakie błęde w kompie LPG,

- czujnik różnicowy,

- czujniki temp.

- masy i + instalacji,

- połączenia elektryczne,

- może też być padnięty komp LPG.

W diagnozie może pomóc odczytanie błędów takich jak np. za niska temp., czujnik temp uszkodzony, zbyt niskie ciśnienie gazu itd.

Ja dorzuce jeszcze membraną reduktora.

UIHZ9556.JPG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz do mojej usterki porpostu doszło to , że centralka sie sama wyłącza w czasie jazdy.

Włączam auto centralka tylko na 3 sekundy się zapali i koniec gaśnie na wieki wieków ...

Opublikowano
Jadę na gazie spokojnie a tu nagle instalacja sama się przełączyła na benzyne. Później zaczeły mrygać diody na centralce.

A jakiej firmy instalacja?

U mnie w DIEGO tak się działo, jak zasilanie pobierane było z zasilania wtryskiwaczy, po prostu dostawały się zakłócenia. Po przełożeniu plusa w inne miejsce problemy ustąpiły.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
U mnie w DIEGO tak się działo, jak zasilanie pobierane było z zasilania wtryskiwaczy, po prostu dostawały się zakłócenia. Po przełożeniu plusa w inne miejsce problemy ustąpiły

Hmm no u mnie własnie jak centralka zaczyna wariować (dyskoteka) to auto zgaśnie mniej więcej za 15 sekund.

Gazownicy się uparli na komputer.

Każe im teraz zmienić plusa w inne miejsce np. pod maską na kielichu bo teraz plusa bierze mi z części nadkola bagażnika.

Ja mam prinsa.

Opublikowano

Myślę, że jak z bagażnika to tam nie będzie zakłóceń.

No i u mnie to działo się od początku po montażu. A u Ciebie zdaje się, ze wczesniej było dobrze.

Opublikowano

U mnie od samego początku gaz dziwnie chodzi ... w sumie to więcej po gazownikach jeżdzę niż na gazie.

Zaczynam się zastanawiać czy tej instalki nie nalezy wyciągnąć i od początku zainstalować.

Wszystkie próby wyczerpane ale wydaje mi się że jednak coś zakłuca z tyłu w bagażniku.

Opublikowano
U mnie od samego początku gaz dziwnie chodzi ... w sumie to więcej po gazownikach jeżdzę niż na gazie.

Trochę dziwne. Mam PRINSA w 740 i żadnych zastrzeżeń. I takie jest zdanie wszystkich których znam, którzy mają tą instalację.

Opublikowano

Dlatego zasugerowałem się że dużo osób jest zadowolonych z tej instalacji i sam sobie ją zainstalowałem.

Mam pytanie czy to prawda co mówi gazownik , że jak w aucie coś siedzi niedobrego to dlatego gaz może tak wariować jak u mnie ?

Opublikowano
nie to nie prawda. Po prostu masz lichego gazownika, w Golfie w ktorym montowalismy IV gen dzialy sie podobne rzeczy, uszkodzony byl czujnik cisnienia gazu.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D