Skocz do zawartości

Moja BMW jest za twarda.. :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moja 316 compact jest za twarda, jezdze po miescie i czuje wszytkie dziury, mniejsze i wieksze, troche mnie to juz wkurza.. Wiem, ze sprezyny i amortyzatory nie byly wymieniane od nowosci. Co mi radzicie wymienic, zeby auto bylo troche mieksze, sprezyny czy amortyzatory a moze jedno i drugie ? Przebieg mam oryginalny 107 tys km.
Opublikowano
Moja 316 compact jest za twarda, jezdze po miescie i czuje wszytkie dziury, mniejsze i wieksze, troche mnie to juz wkurza.. Wiem, ze sprezyny i amortyzatory nie byly wymieniane od nowosci. Co mi radzicie wymienic, zeby auto bylo troche mieksze, sprezyny czy amortyzatory a moze jedno i drugie ? Przebieg mam oryginalny 107 tys km.

Kurcze, ja mam to samo...tez czuc wszelkie nierownosci. Amorki z przodu zmienilem...zostaja z tylu...moze pomoze :wink:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
a czy auto nie ma sportowego zawieszenia??

nie wiem czy ma czy nie ma.. dopiero co je kupilem, poprzedni wlaciciel nic nie wie o sportowym zawieszeniu, wogole to jak mozna rozpoznac czy jest sportowe czy nie ?

Opublikowano

Kurcze, ja mam to samo...tez czuc wszelkie nierownosci. Amorki z przodu zmienilem...zostaja z tylu...moze pomoze :wink:

a zmieniles z jakich na jakie ? (modele)

i co po zmianie nie odczules poprawy zadnej ?

Opublikowano
sportowe zawieszenie ma zazwyczaj inny kolor

malo mozliwe aby seryjne bylo takie twarde

moje maja czarny kolor, czyli sa seryjne

to co mi polecacie wymienic, sprezyny czy amortyzatory ?

Opublikowano

Przejedz sie innym kompaktem :)

ja tez myslalem, ze strasznie twardo u mnie, po przejechaniu Vectra kolegi.... jednak z drugiej strony jakos wole jak jest twardo, lepiej sie czuje samochod no i napewno lepiej trzyma sie drogi

Opublikowano

a zmieniles z jakich na jakie ? (modele)

i co po zmianie nie odczules poprawy zadnej ?

Hehe, mialem oryginalne BMW, nie zmieniane...dopiero ja je zmienilem :jawdrop: . Teraz co napisze pewnie kazdy bedzie ze mnie beczal, wymienilem na amorki z allegro, jakies podrobki nie markowe (znaczy sie niby markowe i made in france :wink: ) Teraz jest wlasnie przez ta zmiane bardziej twardy i niestety wszstko czuc, kazda nierownosc :| . No a z tylu czeka mnie wymiana...bo za mocno stuka juz !! Aha, amorki oczywiscie gazowo-olejowe...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
może masz niskoprofilowe opony ?też poczujesz każdą dziure

opony mam 60, takze sa ok:)

pomijajac przyczyne twardosci, co lepiej zmienic sprezyny czy amorki, zeby jezdzic bardziej komfortowo ?

Opublikowano
...... jakies podrobki nie markowe (znaczy sie niby markowe i made in france :wink: ) Teraz jest wlasnie przez ta zmiane bardziej twardy i niestety wszstko czuc, kazda nierownosc ......

moze te MADE IN FRANCE tak szybko sie wytlukly ze nawet nie zdazyles sezonu przjezdzic ?? i teraz wszsytko czuc zamiast tlumic i amortyzowac nierownosci ?? :cool2:

Opublikowano

w moim aucie sprężyny mają kolor żółty amortyzatory są typowo sportowe zawieszenie jest mocno obniżone,to dopiero czuć dołki teraz jestem na zimowych kartoflach więc komfort troszkę lepszy ale i tak czuć bo wszystko jest pochłaniane przez zawieszenie

pozdro.

http://img209.imageshack.us/img209/6896/index5lw.gif
Opublikowano
...... jakies podrobki nie markowe (znaczy sie niby markowe i made in france :wink: ) Teraz jest wlasnie przez ta zmiane bardziej twardy i niestety wszstko czuc, kazda nierownosc ......

moze te MADE IN FRANCE tak szybko sie wytlukly ze nawet nie zdazyles sezonu przjezdzic ?? i teraz wszsytko czuc zamiast tlumic i amortyzowac nierownosci ?? :cool2:

Hmmm, no chyba raczej nie bo bylem na badaniu amortyzatorow i wszsytko jest oka z nimi...generalnie wlasciwosci tlumiace maja wzorowe :wink:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl