Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Temat dla wielu moze wydac sie smieszny ale chce sie czegos dowiedziec....tzn jaki moglby byc koszt takiego zabiegu?? i jaka jest roznica miedzy turbosprezarka a kompresorem ?? interesuja mnie ceny i przyrost mocy...tylko prosze nie pisac zeby zmienic silnik na 2.5l...interesuje mnie ten konkretny przypadek ...
Opublikowano
Turbosprężarka jest napedzana gazami spalinowymi, kompresor paskiem klinowym. Turbina zazwyczaj "łapie" od pewnych obrotów, kompresor jest łagodniejszy, nie ma turbodziury.
Audi S4 Avant 2,2T
Opublikowano
na co ci turbina ale koszty są duże z 8tyś a co za tym idzie nie włożysz dużej turbiny bo silnik długo nie pociągnie byś musiał zmienić tłoki i tam wiele innych części żeby było to dopasowane zresztą było już dużo takich tematów życze powodzenia :cool2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
na co ci turbina ale koszty są duże z 8tyś ...

az 8 tys :shock: :shock: no to chyba taniej i lepiej by wyszla wsadzic silnik 1.8ti albo 2,5 :mad2:

Opublikowano

moim zdaniem gdybys sie na to zdecydowal 8tys to napewno by nie starczylo... wsadzenie wieksego silnika jest o wiele lepsze i tansze...

a tak wogole to za pieniadze ktore trzeba wydac na turbine mozna wsadzic kompletnie inny silnik np. V8 :norty: :roll2:

moje modele
Opublikowano
nie nie to juz za duze koszty :) poszukam motora od 318ti zawsze 40kucy wiecej i troche NM :) jezeli chcialbym wiekszy motor wsadzic musial bym przerabviac sekewncje no i wtedy juz wieksze spalanie wiec nie usmiecha mi sie to za bardzo :)) poszukam motoru 1,8ti...teraz pytanie ile moze mnie wyniesc taki kompletny swap ??
Opublikowano

ze 3-4 tysiace... z tym ze swoj stary silnik i strae czesci sprzedaz... bo musisz nie tylko silnik zmnienic...

Masz LPG chciales miec turbo heheeh :duh:

moje modele
Opublikowano
ze 3-4 tysiace... z tym ze swoj stary silnik i strae czesci sprzedaz... bo musisz nie tylko silnik zmnienic...

Masz LPG chciales miec turbo heheeh :duh:

a malo jest uturionych aut zasilanych lpg?

Opublikowano
Ja jeszcze się nie spotkałem autem z turbo na gazie no chyba że seryjnie ma turbo i ktoś włożył sobie gaz :duh:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
Jasne ze wkładają ludfzie gaz do aut z seryjnym turbo. Mam dwóch zanjomych co mają passaty 1.8T na sekwencji calkiem fajnie to jeździ zadnych problemow, ale zeby wkladac turbo do zagazowanego juz silnika :shock: