Skocz do zawartości

[e36] wymiana rury wydechu - nowa czy sztukować ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//republika.pl/maciees/pipe.jpg

Witam , muszę wymienić element wydechu zaznaczony na zdjęciu, rura ta jest bardzo pordzewiała i pęknięta , wię obawiam się iż żadne spawanie nie wchodzi w grę. Zaminnik BOSALA to koszt rzędu 180 zł + robocizna. Dzwoniłem już do paru tłumikarzy i niektórzy podejmują się takei coś dorobić -->kwota ok . 70zl z robota. Czy decydować się na takie rozwiązanie? Jakie mogą być konsekwencje?

pozdrawiam macies[/url]

[/i][/u]

Opublikowano
lepiej kupic nowy niz sztukowac... a nigdy nie masz pewnosci jak ci do sztukuja i z jak dobrego materialu a oszczednosc na poziomie 150zl hmm ja bym wolal zainwestiwac a nie sztukowac....
moje modele
Opublikowano
koles ponoć jest specem od takich wynalazków, bardziej martwi mnie samo mocowanie czegos takiego czy sie da dospawać uchwyty odpowiednie, oraz co z uszczelkami?
Opublikowano
koles ponoć jest specem od takich wynalazków, bardziej martwi mnie samo mocowanie czegos takiego czy sie da dospawać uchwyty odpowiednie, oraz co z uszczelkami?

wszystko to bedzie zalezec od jakosci wykonania tzn. jak dobrze dosztukuje to z tym nie bedzie mial problemu ale ja bym sie nie bawil... przeciez tym autem masz zamiar jeszcze troche posmigac wiec nie wiem po co taka kiche odwalac... ja osobiscie jak widze czasem te dzielka sztuki to az szkoda gadac ale twoje auto twoja decyzja :cool2:

moje modele
Opublikowano

Kupiłbym nową rurę ale przy dorabianiu trzeba zwrócić uwagę aby nie było ostrych załamań ani połączeń pod włos. O szczelnosci i odpowiednich mocowaniach nie wspomnę, aby to wszystko nie drgało bo popęka- zwłaszcza w dieslu.

Zreszta co tu dużo gadać, jak fachowiec to takie rzeczy wie.

Opublikowano

dzieki, przekonaliscie mnie poszukam nowej jakiejs, czy tylko BOSAL robi zamienniki, czo może jakies inne firmy. Może znajde cos w rozsądnej cenie :))

pozdrawiam :wink:

Opublikowano
rura nr 1 w serwisie ma dwa numery: 244 288 za 136 zł i 245 188 za 207 zł. Dla pewności podaj końcówkę nr nadwozia, mogę sprawdzić dokładnie o którą chodzi