Skocz do zawartości

M440i G26 Układ wydechowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Troche poczytalem na temat wydechow z chin i jedna firma ma bardzo duzo pozytywnych opinii i bede zamawial taki wydech.

Wszystkie filmki ze zmiany wydechu jakie wiedzialem byly na podnosniku, a ja mam do dyspozycji tylko kanał.

Dlugi i szeroki bo jest to ciężarówek.

Wie moze ktos wie czy idzie wytargać oryginalny wydech bez uzycia podnosników tylko na samym kanale?

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Ponta napisał(a):

Te wydechy są do rzeźby na miejscu, one nie są idealnie zrobione, miej to na uwadze. Założysz i końcówki będą nie tak wisiały a regulacji nie ma.

No wlasnie powiem ci ze z tego co ludzie pisali to wlasnie pasuja idealnie. A regulacji jest troche bo nie jest w 1 czesci tylko kilku. Jak chcesz moge linka podeslac

Opublikowano

No własnie, co to za wydech - catback?

W aucie EU soft do zmiany na pewno bo GPF trzeba wykastrować.

Jak z klapami, przełożenie fabrycznych?

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, komoornik napisał(a):

Klapy sa dodatkowe wraz ze sterownikiem i pilotem.

Widzialem ze mozna kupic emulator gpf leib podobno srednio dziala i lepszy jest Seletron xpf

Zeby soft zmienic musialbym sterownik do femto wyslac

https://www.alibaba.com/product-detail/COC-performance-valvetronic-exhaust-catback-system_1600955976644.html?fromSite=wap&ck=share_detail&from=share

W dniu 10.09.2026 o 11:47, adiki napisał(a):

Ja planuje zacząć od wywalenia GPF po gwarancji.

Gwarancja juz sie prawie skonczyla bo 3 lata auto a zostal rok przedluzonej. Wlasnie chce zaczac od wywalenia GPF plus tlumik

W dniu 10.09.2026 o 11:47, adiki napisał(a):

Ja planuje zacząć od wywalenia GPF po gwarancji.

Gwarancja juz sie prawie skonczyla bo 3 lata auto a zostal rok przedluzonej

16 godzin temu, komoornik napisał(a):

Tu jest caly watek na innym forum o tym wydechu. Ja bym nie pomyslal nawet kupowac z alibaby ale opinie sa naprawde pozytywne jedyny minus to zaciski do laczenia.

Cena wychodzi fajna bo cat back ze sterowaniem klapami dostawa clo vat ok 5000zl

https://g20.bimmerpost.com/forums/showthread/2095221/ali-baba-exhaust

Teraz sprawdzilem i odblokowanie we femto spadlo sceny i raczej tak zrobie

Opublikowano

Sterownik wysłać? Coś musiałeś przespać 😉 Od kilku tygodni sprawa odblokowania jest do załatwienia na miejscu u tunera.

A co do klap - moim zdaniem słaba opcja aby rezygnować z fabrycznych klap które mają powiązanie z softem, aby przerzucić się zapewne na takie które można tylko sterować pilotem.

Za catbackiem oprócz wywalenia GPFu moim zdaniem to nie specjalnie jest co srogo grzebać z fabrycznym wydechem. Ale GPF to się wyrzuca zastępując fragment wydechu.

Edytowane przez komoornik

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, komoornik napisał(a):

Sterownik wysłać? Coś musiałeś przespać 😉 Od kilku tygodni sprawa odblokowania jest do załatwienia na miejscu u tunera.

A co do klap - moim zdaniem słaba opcja aby rezygnować z fabrycznych klap które mają powiązanie z softem, aby przerzucić się zapewne na takie które można tylko sterować pilotem.

Za catbackiem oprócz wywalenia GPFu moim zdaniem to nie specjalnie jest co srogo grzebać z fabrycznym wydechem. Ale GPF to się wyrzuca zastępując fragment wydechu.

Co ty gadasz. Faktycznie dawno nie sprawdzalem bo ostatnio jak patrzylem to odblokowanie kosztowalo ok 750€. Tylko z tym tunerem to w mojej okolicy moze byc problem nie wiem czy ktos takie rzeczy robi.

Faktycznie z tym midpipe bez ruszania wydechu to nie jest zly pomysl bo tez o tym myslalem. Musze przemyslec czy tak nie zrobic. Z drugiej strony odkrecic wydech i zamontowac nowy to nie jest jakis problem ja to spokojnie samemu jestem w stanie zrobic i oryginalny wydech bez ciecia

Co do tej klapki to na P wydech brzmi i wbije sie D i zamknieta i wogole auto nie brzmi przy nizszych obrotach. Ja juz ponad rok mam wyciagnieta zlaczke co laczy silniczek z wydechem. On sobie dziala a klapka w caly czas otwarta

Mysle ze ta klapka za bardzo do niczego sie nie przydaje oprocz spelnienia unijnym norm o halasie. Cos pisali ze GPF sie niby wypala ale ja mysle ze moj jest dobrze wypalony bez tego

Edytowane przez RomeoMpower

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, komoornik napisał(a):

Na miejscu u tunera? Komornik coś musiałeś przespać. GPF teraz Ci zdalnie wykodują ;D

Opublikowano

No dobra, pewnie są myki na soft/kodowanie z USA - ale jak wycinać GPF to zdecydowanie również po to aby uzyskać jeszcze więcej z B58 🫢

Poza tym ja nie pisałem o usuwaniu GPF a odblokowaniu sterownika 😉

Edytowane przez komoornik

Opublikowano
  • Autor
39 minut temu, adiki napisał(a):

Na miejscu u tunera? Komornik coś musiałeś przespać. GPF teraz Ci zdalnie wykodują ;D

Tak usuna ale nie w przypadku iDrive 8 bo ma za duzo zabezpieczen :) Pytalem

34 minuty temu, komoornik napisał(a):

No dobra, pewnie są myki na soft/kodowanie z USA - ale jak wycinać GPF to zdecydowanie również po to aby uzyskać jeszcze więcej z B58 🫢

Poza tym ja nie pisałem o usuwaniu GPF a odblokowaniu sterownika 😉

Sa myki ale jak sie wgra soft z typowo z usa to w eu to wywala bledy. Czytalem tam sa jakies wartosci do zmiany itp uja sie na tym znam to nie bede sie madrowal.

GPF wywalam nie dla mocy a dla dzwieku ktory tlumi. 380 koni na trasy dom-praca-dom to powiedzmy ze moze byc zeby jakos przemiescic :D

Jakbym chcial wiecej mocy to bym sprzedał tego klamota i kupił M3/M4 ale to gran coupe jest takie fajne na codzień, sportowe ale i bardzo pakowne ze nawet nie pragne M ki.

Mi wiecej z B58 nie potrzeba. Fajny dzwiek zwiekszy frajde jak dodatkowe 60 koni. Ja i tak robie strasznie krotkie trasy w 3 lata 27 000km

Opublikowano
W dniu 11.09.2026 o 19:21, RomeoMpower napisał(a):

Co ty gadasz. Faktycznie dawno nie sprawdzalem bo ostatnio jak patrzylem to odblokowanie kosztowalo ok 750€. Tylko z tym tunerem to w mojej okolicy moze byc problem nie wiem czy ktos takie rzeczy robi.

Faktycznie z tym midpipe bez ruszania wydechu to nie jest zly pomysl bo tez o tym myslalem. Musze przemyslec czy tak nie zrobic. Z drugiej strony odkrecic wydech i zamontowac nowy to nie jest jakis problem ja to spokojnie samemu jestem w stanie zrobic i oryginalny wydech bez ciecia

Co do tej klapki to na P wydech brzmi i wbije sie D i zamknieta i wogole auto nie brzmi przy nizszych obrotach. Ja juz ponad rok mam wyciagnieta zlaczke co laczy silniczek z wydechem. On sobie dziala a klapka w caly czas otwarta

Mysle ze ta klapka za bardzo do niczego sie nie przydaje oprocz spelnienia unijnym norm o halasie. Cos pisali ze GPF sie niby wypala ale ja mysle ze moj jest dobrze wypalony bez tego

A co to za tunerzy? Zrobi to każdy kto ma AutoTunera albo Flexa, czyli w praktyce powinien być w stanie dosłownie każdy 🫢

A co do klapki wydechu - ja bym powiedział że zdecydowanie bardziej cywilizowana opcja to sterowanie modułem albo np. MHD. Ja w trasie na tempomacie słyszę buczenie przy wymuszeniu otwarcia klapy więc nie wyobrażam sobie żeby nie mieć nad tym kontroli.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, komoornik napisał(a):

Ja A co to za tunerzy? Zrobi to każdy kto ma AutoTunera albo Flexa, czyli w praktyce powinien być w stanie dosłownie każdy 🫢

A co do klapki wydechu - ja bym powiedział że zdecydowanie bardziej cywilizowana opcja to sterowanie modułem albo np. MHD. Ja w trasie na tempomacie słyszę buczenie przy wymuszeniu otwarcia klapy więc nie wyobrażam sobie żeby nie mieć nad tym kontroli.

Moj motorek od klapki dziala obraca sie ale nie ma polaczenia ta spinka z klapka.

Mi nic nie buczy bo motorek sie obraca jak chce, a chociaz cos to auto brzmi w dolnej parti obrotow bo i tak wiekszosc tras miasto. Przed tym to byla tragedia

Czekam wlasnei az mi kilku z okolicy odpowie czy robia cos takiego.

Alibaba wydech w produkcji moge dać znać jak gada gdy go zamontuje

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, komoornik napisał(a):

A co to za tunerzy? Zrobi to każdy kto ma AutoTunera albo Flexa, czyli w praktyce powinien być w stanie dosłownie każdy 🫢

Dzieki za ta odpowiedz bo chyba znalazlem goscia co robi w autotunerze a oni chyba tez odblokowuja ECU.

Nie znam sie na tych programach

Dzieki za pomoc :D