Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

ja tez miałem taki dylemat dopóki nie posłuchałem jak gra Pioneer. Mam je zamontowane u siebie i jestem bardzo zadowolony :norty: Podczas zakupu nie chciałem o nich słyszeć (brałem pod uwagę Hertza i Infinity), ale teraz chwała dla sprzedawcy, który mi je polecił :modlitwa:

...tylko BMW
Opublikowano
9 na 10 fachowcow od muzyki w aucie pioneera co do glosnikow mi odradzilo. cena nie adekwatna do mocy i jakosci. ja bym wziol na twoim miejscu INFINITY REF9613i, mam je w aucie podpiete do pioneera deh 3600 czyli slabego sprzetu a graja naprawde swietnie. miekki i fajny bas, a i muzyki klasycznej tez sie da posluchac. a jak nie chcesz infinity to bym bral JBL GTO 937. jesli znow jestes zdecydowanych z tych dwuch co podales to chyba hertz bo ma lepsze parametry, a grac tez dobrze gra (bynajmniej w sklepie)

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
A nie lepiej zrobic pozadnie przod na szesnastkach w drzwiach ? Wygluszysz drzwi + dobre glosniki ktore nie musza wcale duzo kosztowac i efekt jest piorunujacy ! Mam w drugim aucie tylko szesnastki z przodu i kto wsiadzie szuka skrzynki basowej po aucie :)

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
A nie lepiej zrobic pozadnie przod na szesnastkach w drzwiach ? Wygluszysz drzwi + dobre glosniki ktore nie musza wcale duzo kosztowac i efekt jest piorunujacy ! Mam w drugim aucie tylko szesnastki z przodu i kto wsiadzie szuka skrzynki basowej po aucie :)

pewnie ze lepsze ale tez duzo drozsze. dobre glosniki plus przerobienie drzwi kosztem schowkow. a na dodatek trzeba to zrobic bardzo starannie bo potem cale drzwi chodza przy wiekszym basie

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
Glosniki to wydatek 400 zl, maty z allegro max 90 zl, 300-400 zl panele. Boczek drzwi trzeba skrecic razem z pierscieniem z mdf przykreconym do drzwi i nie ma problemu.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Glosniki to wydatek 400 zl, maty z allegro max 90 zl, 300-400 zl panele. Boczek drzwi trzeba skrecic razem z pierscieniem z mdf przykreconym do drzwi i nie ma problemu.

czyli razem prawie 900 zl plus kupa roboty, bo naprawde to trzba bardzo dobrze zrobic. jednak duzo latwiej przykrecic glosnik to przejsciowki 6x9 i potem do auta. no i duzo taniej bo jesli kupi takie glosnki jak podal to jest 250 zl plus przejsciowki 50 zl to jest 300 zl albo 400 zl jak glosniki takie jak ja zaproponowalem. czyli roznica w cenie jest ponad 2 krotna a czas i trudnosc chyba z 3 razy latwiejsza. chyba sie ze mna zgodzisz?

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
Zgodze sie ale wieksza frajda i napewno lepsze brzmienie :) Ale kazdy robi to co lubi. Moim zdaniem montowanie jakichkolwiek glosnikow za plecami poza subem to pomylka i psucie calej sceny muzycznej.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

Jasne ze lepiej ale kasy tyle nie ma :/

Wogole to wczoraj bylem w sklepie z glosniczkami i koles mi puscil glosniczek 13 cm jakies za 100 zł (cos w stylu Magnata) nie pamietam firmy i zrobily na mnie piorunujace wrazenie. Byly 2 drozne i chyab je wezme do siebie na przod. Jeszcze mam dostep do 13 firmy Alphard. ponoc maja dane tech i jakosc wykonania jak Magnat, a kosztuja polowe. Jak bede kupowal jeszzce zajade do tego sklepiku z Alphardami i podlacze je u siebie na probe. Kasy coraz mniej bo mi jeszcze jasna ch... wczoraj 2 raz kolpaki skroili wiec bede musial cos wymyslic oszczednego. Pzdr

Opublikowano
Powerbass robi dobre i tanie glosniki z wykopem. Nazwa odstrasza ale sa lepsze od Hertzow :)

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

ja mam u siebie taką konfigurację:

radio BMW Busines RDS (philips)

przód Apline Type-S 165mm

tył 6x9 pioneer

całość idzie przez wzmacniacz kenwood 4x45

całość jest zestrojona (prkatycznie na min.) na delikatne i zarazem mocne granie :8)

P.S. To co mówią fachowcy to jedno, a życie drugie, jak nie ma sie możliwość odsłuchu (a tym samym ich prównanie) wszytskich głośników w jednakowych warunkach to lepiej głosu nie zabierać :nienie:

...tylko BMW
Opublikowano
Jasne ze lepiej ale kasy tyle nie ma :/

Wogole to wczoraj bylem w sklepie z glosniczkami i koles mi puscil glosniczek 13 cm jakies za 100 zł (cos w stylu Magnata) nie pamietam firmy i zrobily na mnie piorunujace wrazenie. Byly 2 drozne i chyab je wezme do siebie na przod. Jeszcze mam dostep do 13 firmy Alphard. ponoc maja dane tech i jakosc wykonania jak Magnat, a kosztuja polowe. Jak bede kupowal jeszzce zajade do tego sklepiku z Alphardami i podlacze je u siebie na probe. Kasy coraz mniej bo mi jeszcze jasna ch... wczoraj 2 raz kolpaki skroili wiec bede musial cos wymyslic oszczednego. Pzdr

Tylko nie alphard!! :mad2: To juz wole moje nokie.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Powerbass robi dobre i tanie glosniki z wykopem. Nazwa odstrasza ale sa lepsze od Hertzow :)

powiedzmy ze sa te same. Hertz robi lepsze woferki natomiast tweeterki za glosne sa z leksza.

Nie zapominajcie ze TEC tez robi dobre glosniki!!

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Na programie TVN Turbo przerabiają Civice i wsadzają teraz do niej sprzęt audio. Wybrali głośniki JBL-a, chyba coś to znaczy, co nie ?? Chyba by badziewia nie wybierali, tym bardziej iż autko ma być pewnego rodzaju wizytówką firmy car-audio (extreme car audio) która go robi no i oczywiście TVN-u Turbo. Co o tym sądzicie ?

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
Na programie TVN Turbo przerabiają Civice i wsadzają teraz do niej sprzęt audio. Wybrali głośniki JBL-a, chyba coś to znaczy, co nie ?? Chyba by badziewia nie wybierali, tym bardziej iż autko ma być pewnego rodzaju wizytówką firmy car-audio (extreme car audio) która go robi no i oczywiście TVN-u Turbo. Co o tym sądzicie ?

wiele firm ma swoje DEMO-CARY. To nie jest tak ze wybieraja najlepsze tylko firma JBL zapewnila im te glosniki za darmo tak jakby w formie reklamy. Jest wiele firm ktorych ludzie nie znaja a jak by zobaczyli ceny czy jakosc tych glosnikow to by z krzesla spadli. Dla przecietnego Polaka istenia tylko takie firmy jak JBL JVC Pioneer Blaupunkt Sony Kenwood Alphard i pare innych. To nie oznacza ze TVN wybral najlepsze. Moze im tylko zaplacili. JBL to takia solidna firma z sredniej polki. Dlatego nie wybierali drogich jesli mieli to polecic przecietnemu widzowi tego programu. Taka jest tylko moja opinia i moge sie mylic.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Racja śa też firmy jak Xetec ktorej glosniki z przodu osobiscie posiadam i polecam bo maja super kick-bass :)

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

Bylem dzis znowu w sklepiku, koles nie mial na miejscu elips ale puscil mi jak graja 13 Hertza i JBL Koles ogolnie nastwiony ze tylko JBL. Puscil i rzeczywiscie lepiej graly JBL ale mowie ze to byly zwykle 13. I wogole to puszczal hertze pod radyjkiem 4x45 W i pierdzaialy jak glosno, a te JBL na 4x50W raio bylo cool. Juz nie wiem. Hertze mi sie wydaja fajniejsze nawet nie tylko z powodu danych tech ale tez np ze musze je wlozyc do tych przejsciowek i z tego co widzialem to one z gory maja fajna gabke ktora oddziela glosnik od blachy wiec do redukcji bym nie musail juz oklejac tasmą-gabką do okien. (chodzi o to zeby nie trzaskalo). Chodz te hertze co mi pokazal rzeczywiscie pierdzialy.

Bardzo proszę o radę ludzi co maja Hertze DCX 690 u siebie i wybierajac zastanawili sie nad np JBL, jak to gra? Czy cos trzeszczy przy glosniejszych basach? Za kilka dni chce kupic te glosniki wiec prosze o jak najszybsza odp.

Opublikowano
Hertze mi sie wydaja fajniejsze nawet nie tylko z powodu danych tech ale tez np ze musze je wlozyc do tych przejsciowek i z tego co widzialem to one z gory maja fajna gabke ktora oddziela glosnik od blachy wiec do redukcji bym nie musail juz oklejac tasmą-gabką do okien. (chodzi o to zeby nie trzaskalo)

ale mowisz o przejsciowkach 6x9? to ta gabka ci nic nie da bo tam jest taka szczelina ze ja bedziesz musial sylikonem wypelnic albo tak jak ja klejem na goraco...

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
Hertze mi sie wydaja fajniejsze nawet nie tylko z powodu danych tech ale tez np ze musze je wlozyc do tych przejsciowek i z tego co widzialem to one z gory maja fajna gabke ktora oddziela glosnik od blachy wiec do redukcji bym nie musail juz oklejac tasmą-gabką do okien. (chodzi o to zeby nie trzaskalo)

ale mowisz o przejsciowkach 6x9? to ta gabka ci nic nie da bo tam jest taka szczelina ze ja bedziesz musial sylikonem wypelnic albo tak jak ja klejem na goraco...

Tzn gdzie doklasdnie? A nie bedzie w takim razie stykalo jak wezme ta tasme gąbkowa do okien i obkleje te przejsciowki z obu stron i potem dokrece glosniki??

Opublikowano

Tzn gdzie doklasdnie? A nie bedzie w takim razie stykalo jak wezme ta tasme gąbkowa do okien i obkleje te przejsciowki z obu stron i potem dokrece glosniki??

sa rozne glosniki 6x9 i raczej te przejsciowki sa bardzo uniwersalne. ja po przykreceniu moich do tych przejsciowek (a mam 6x9 infinity 9613i) po obu stronach mialem w poziomie szczeline o na ok 1,5-2 cm i raczej ta tasma do okien by nic nie dala. lepiej tym klejem na goraca bo jak np bedziesz tam kiedys chcial wymontowac je to on latwo odchodzi od glosnika i nie zostawia sladow tak jak silicon. a klej fajnie trzyma i pow nie przepuszcza a o to chodzi.

Pozdrawiam

Grzesiek

• 2 tygodnie później...